Annons:

SKRÄLLEN: HAN BLIR NY SPORTCHEF I VIMMERBY HOCKEY

Morgan Persson, till höger, är klar som ny sportchef för Vimmerby Hockey.

SKRÄLLEN: HAN BLIR NY SPORTCHEF I VIMMERBY HOCKEY

Vimmerby Hockey har gjort klart med en ny sportchef efter avgående Daniel Stolt. Och det blev en riktig skräll. Det blir nämligen Morgan Persson, som var assisterande tränare i VH så sent som förra säsongen, som tar över sportchefsrollen.

Annons:

En bit in i säsongen 2017/18 presenterades Morgan Persson som ny assisterande tränare i Vimmerby Hockey, bakom Tobias Jahr. Redan efter en säsong stod det dock klart att det inte skulle bli någon fortsättning i VH.

– Båda parter känner att det kanske inte passar så bra med en fortsättning just nu. Vi skiljs åt i samförstånd, sa Daniel Stolt då.

När Daniel Stolt nu lämnar rollen som klubb- och sportchef i VH blir det just Morgan Persson som tar över det sportsliga ansvaret. I dag presenterades han nämligen som ny sportchef i Vimmerby Hockey.

"Stor potential"

Den här säsongen har Morgan Persson varit assisterande tränare i Tyringe SoSS, seriekonkurrent till VH.

– Det ska bli riktigt kul att återvända till Vimmerby Hockey. Jag trivdes väldigt bra i klubben under förra säsongen, och vet att det finns en stor potential i verksamheten. Sportchefsjobbet blir en ny erfarenhet för mig, men jag ser det som en stor utmaning och ser verkligen fram emot att dra igång arbetet, säger Morgan Persson i ett pressmeddelande.

Persson har efter egen spelarkarriär varit verksam som tränare sedan 2003, främst i Sverige, men även internationellt. 

– Många års tränaruppdrag har gett mig en stor erfarenhet av att arbeta med olika tränare och andra sportchefer i olika miljöer. Jag tror att jag har med mig en tränares syn på lagbygget när jag tar mig an den här rollen. Samtidigt har jag stor respekt för det som Vimmerby har byggt upp under Daniel Stolts ledning, och är väldigt ödmjuk inför uppgiften.

"Blir en bra lösning"

Morgan Perssons ambition är att driva vidare arbetet i sportgruppen på samma sätt som gjorts under de senaste åren. 

– Vi kommer att jobba väldigt tight även i fortsättningen och det är fortsatt hårt jobb som krävs för att vi ska behålla den nivå vi vill vara på, säger Morgan Persson. 

Morgan Persson blir anställd på deltid inom Vimmerby Hockey, där han utöver det sportsliga uppdraget även kommer ha en roll på marknadssidan. 

– Det känns bra att vi snabbt har kunnat hitta en ersättare till Daniel, och som dessutom är välkänd både med och inom vår verksamhet. Vi är övertygade om att det här blir en bra lösning, säger Vimmerby Hockeys ordförande Marcus Samuelsson. 

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt