Annons:

Persson om nya jobbet i VH: ”Kom som en överraskning”

Morgan Persson ser fram emot sitt nya jobb i Vimmerby Hockey. Foto: Linus Johansson

Persson om nya jobbet i VH: ”Kom som en överraskning”

När Morgan Persson för ungefär en månad sedan fick frågan om att bli ny sportchef i Vimmerby Hockey trodde han att det var ett skämt. Det var det inte. I dag presenterades skåningen som ny sportchef i VH.
– Det känns spännande och hedrande på något vis att jag ens fick frågan, säger Morgan Persson.

Annons:

Förra säsongen var Morgan Persson assisterande tränare i Vimmerby Hockey. Den här säsongen har han haft samma roll i Tyringe. Nu väntar en helt annan roll för 43-åringen. Den första mars tillträder han rollen som sportchef i Vimmerby Hockey.

VH hörde av sig för första gången för ungefär en månad sedan.

– Det var Pelle (Johansson i VH:s sportgrupp) som ringde först. Han ville att jag skulle fundera på en sportchefsroll. Jag minns inte vad jag svarade utan tror att jag tappade talförmågan. Jag trodde inte på honom, det var inte alls vad jag hade väntat mig. En vecka senare ringde klubben tillbaka och då förstod jag att det var allvar, säger Morgan Persson.

Hur känns det?

– Det känns spännande och hedrande på något vis att jag ens fick frågan. Det hade jag inte väntat mig om jag ska vara ärlig. Det kom som en överraskning när de ringde första gången.

”En jätteutmaning”

Att jobba som sportchef blir som sagt nytt för Morgan Persson, men han ser inte att det faktumet ska innebära några större problem.

– Självklart är det en jätteutmaning jag har framför mig. Jag har full respekt för det och är ödmjuk inför uppgiften. Det är ett par väldigt stora skor att fylla med tanke på det fina jobb som ”Danne” (Daniel Stolt) har lagt ned. Men det är inget jag är orolig för. Som jag upplever det så har jag ett brett kontaktnät och genom åren har jag haft mycket kontakter med spelare, tränare, agenter och scouter. Jag kommer att förvalta det som ”Danne” har påbörjat och sätta min egen prägel på saker och ting.

Har koll på laget

Att han jobbat i klubben tidigare ser Morgan Persson som en fördel.

– Det är en fördel att jag känner till klubben och människorna som jobbar där. Jag känner också till alla spelare, en del från förra säsongen och andra efter att ha mött dem och sett dem på video den här säsongen. Det ser jag bara som ett plus.

Var det givet för dig att tacka ja när Vimmerby hörde av sig?

– Jag ska inte säga att det var givet, men ju mer vi pratat desto mer har jag känt att en sådan här chans kanske bara kommer en gång. Det kändes jäkligt rätt när jag väl fattade beslutet. Sen kommer jag säkert sakna att stå på isen och i båset, men nu kommer jag in i sporten på ett annat sätt och det ska bli otroligt intressant och spännande.

”Otroligt bra försvarsspel”

Officiellt tillträder Morgan Persson sin tjänst som sportchef i Vimmerby Hockey den första mars.

– Laget går in i en jätteviktig period nu och jag kommer inte gå in och störa dem. När säsongen börjar lida mot sitt slut kommer jag att lägga krut på att ta kontakt med samtliga spelare. Just nu vill jag låta dem köra sitt och inte störa det de har påbörjat. Det finns andra uppgifter jag kan lägga tid på den närmaste tiden, som att hålla koll på spelarmarknaden och att slänga ut intresseförfrågningar.

Dina tankar om Vimmerbys säsong så här långt?

– De har gjort en jättefin säsong och fått till ett otroligt bra försvarsspel över hela banan. Boxplay-spelet har varit fantastiskt. Laget har överraskat positivt på mig och Phil (Horsky, tränare) har gjort ett jättejobb med gruppen.

Vill du bygga vidare på den här truppen eller skapa något helt nytt?

– Jag vill absolut bygga vidare på den. Det finns en anledning till att man har gått så långt. Jag vill ändra så lite som möjligt, men sen vet man att det alltid blir naturliga avgångar, säger Morgan Persson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt