Annons:

Horsky efter 7-3-segern:

"Ingenting är lätt", säger Phil Horsky efter 7-3-segern mot Enköping. Foto: Linus Johansson

Horsky efter 7-3-segern: "Det är slutspel – ingenting är lätt"

Efter några om och men blev det en komfortabel 7-3-seger för Vimmerby Hockey mot Enköpings SK. Phil Horsky ansåg att det var en typisk första play off-match.
– Det är slutspel. Ingenting är lätt här, säger han.

Annons:

Resultatmässigt blev det precis så enkelt som förväntat för Vimmerby Hockey. Spelmässigt var det betydligt jämnare. Enköping sköt 36 skott, sex fler än VH, men gjorde å andra sidan bara tre mål. 

– Det här var en typisk första play off-match. Det var en del nervositet, de kom ut hårt första tio och vi visste att de skulle sätta press. Vi gjorde det bra, tycker jag. Vi visste att de skulle vara desperata och att de direkt ville visa vem som är chefen. Vi stod emot och gjorde det bra, säger tränaren Phil Horsky. 

Vimmerby tog ledningen genom ett turligt mål av Oliver Kempainen och hade med sig 1-0 till pausvilan. 

– Det var en svår match att spela, de chansar mycket och vi skulle ha fått många chanser om vi spelat på helt rätt sätt. I andra perioden måste vi spela bättre i vissa situationer, göra linjerna bättre och inte ha så långa anfall, säger han och fortsätter: 

– I tredje perioden var det riktigt bra, då spelar vi som vi brukar spela. Vi spelar lugnare, har mer kommunikation, det är inte så stressat med puck. Vi gjorde många bra saker, men vi kan bättre. Det var kul att vinna första matchen. 

"Bra lektion för oss"

VH hade 4-2 inför den sista akten. Enköping fick dock 4-3 nästan omgående, men VH replikerade och 5-3-målet från Hampus Harlestam blev nog avgörande.

– Leder man 3-1 och 4-2 måste man spela lite annorlunda. Vi har lite dåliga byten, tappar puck i lägen där vi inte ska tappa puck och de chansar på oss hela tiden. Det är en bra lektion för oss, vi måste spela annorlunda i ledning. 

Har ni svårt att möta lag som chansar, som inte spelar så konventionellt?

– Nja, det är ett bra hockeylag vi möter. När vi har tålamod och spelar rätt, då får vi också mycket chanser på dem. Det handlar om att spela rätt byte efter byte, det är vad det handlar om. Det är slutspel det här, ingenting är lätt. Det var kul att vi får se det. 

Hur blir förutsättningarna inför fredagens match?

– De kommer vara ännu mer desperata och vi måste spela bättre i vissa situationer. Vi måste spela 60 minuter slutspelshockey och göra det varje byte. 

"Är mitt i slutspel"

Tränaren Phil Horsky hyllade vikarierande lagkaptenen Pontus Johansson efter 7-3-segern.

– Han spelar slutspelshockey. Han vet när han måste spela linjerna, han vet när han måste skjuta pucken i magen för tekning, han vet vad klockan är och hur länge han har varit på isen. Han är ett typexempel på hur man spelar tajta slutspelsmatcher. Han var skillnaden, tycker jag.

Tidigare på tisdagen skrev Expressenbloggaren MrMadhawk att Phil Horsky kan vara ett av de tränarnamn som är aktuella för SHL-klubben Skellefteå AIK. 

– Det är inget jag kommenterar. Jag har inte pratat med Tommy (Samuelsson) om sånt, de hanterar inte tränarfrågorna nu och jag är mitt i slutspel. Han söker lite grann, han är duktig, men jag är mitt i slutspel och här är mitt fokus, säger Horsky.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt