Annons:

VH satt under hård press: ”Jag kommer inte tappa huvudet”

Phil Horskys Vimmerby tvingas till en tredje och helt avgörande match mot Enköping. Foto: Linus Johansson

VH satt under hård press: ”Jag kommer inte tappa huvudet”

I stort sett alla trodde väl att Vimmerby Hockey skulle säkra en plats i playoff 2 i kvällens hemmamatch mot Enköping. Så blev det inte. Istället tvingas VH till en helt avgörande match på hemmais i morgon.
– Vi kan bättre, vi kan mycket bättre. Nu ska vi ladda om och ta dem i morgon, säger coachen Phil Horsky efter kvällens 3-2-nederlag.

Annons:

Vimmerby fick en drömstart på matchen med Sebastian Åkessons tidiga mål. Men till slut blev det ändå förlust med 3-2 efter att Enköping avgjort sent i den tredje perioden.

– Min känsla är att många utanför laget tror att det här mötet ska vara enkelt. Men det är slutspel och vi möter ett desperat lag. De kämpade för varje centimeter och försvarade sig bra. All respekt till dem, men vi tar dem i morgon. Jag såg många positiva saker i dag, men vi är inte nöjda så klart, säger Phil Horsky.

Vad är du nöjd med?

– Jag tyckte om att vi var där från början, vi hade en bra start. Vi vann tekningar och var där. Det tycker jag var bra.

”Förtjänade att vinna”

Efter att Enköping gjort 2-1 tidigt i den tredje perioden pressade VH på stenhårt för en kvittering. Den kom också genom Ludvig Jardeskog med ungefär tio minuter kvar av perioden. Det hjälpte dock inte eftersom Enköping sedan avgjorde tillställningen efter strul i hemmalaget fem minuter senare.

– Vi behövde jobba väldigt hårt för våra mål samtidigt som vi blev straffade hårt för enkla misstag. Enköping gjorde det bra, de är duktiga på att försvara sig och de fick tre enkla mål, thats it. Jag tycker att vi var det bättre laget och förtjänade att vinna. Sett över hela matchen var vår insats okej, men vi måste få med pucken till kassen. Sen är det också så att vi kan bättre, vi kan mycket bättre. Det ska vi bevisa i morgon.

Ingen Karlsson i morgon

Bara ett par dagar innan matchen i dag talade mycket för att VH-kaptenen Jakob Karlsson skulle finnas med på isen efter sitt handledsbrott. Han fick dock se även kvällens match från läktaren.

Spelar han i den avgörande matchen i morgon?

– Nej, han är inte redo, säger Phil Horsky.

Blir det några förändringar i laget eller kör du vidare på ett liknande sätt?

– Jag kommer inte att förändra mycket. Det är små detaljer som vi ska skruva lite på. Vi måste spela några situationer lite bättre och smartare. Jag kommer inte att tappa huvudet utan vi ska ta det lugnt, säger Phil Horsky.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt