Annons:

Lundqvist efter segern:

Vimmerby Hockey slog ut Enköping över tre matcher.

Lundqvist efter segern: "Kände mig lugn hela tiden"

Enköping stod upp betydligt bättre än väntat mot Vimmerby. Med bara minuten kvar var ställningen 0-0. Assisterande tränaren Stefan Lundqvist var dock aldrig orolig.
– Jag var lugn hela tiden, säger han.

Annons:

Det blir playoff 2 för Vimmerby Hockey. Vägen dit blev mer snårig än väntat. Först med en minut kvar avgjorde Måns Carlsson med ett förlösande 1-0-mål.

– Jag var faktiskt aldrig orolig. Jag kände mig väldigt lugn hela tiden. Vi gör en riktigt bra och vinner den på vårt tålamod. Vi skapar väldigt mycket lägen, deras målvakt står på huvudet, men vi visste att till slut kommer det. Det här är slutspel och slutspel är aldrig lätt. Anspänningen är stor, man håller lite hårdare i klubban och är lite mer försiktig än annars, säger VH:s assisterande tränare Stefan Lundqvist.

Var du inte stressad när tiden gick?

– Nej, faktiskt inte. Jag tycker att vi har god kontroll på dem och gör det mycket bättre än i går. Vi är mer påslagna, vi är där på ett annat sätt och gör en riktigt bra slutspelsmatch. Det är klart att 1-0-målet var förlösande, men allt handlade om tålamod, tålamod, tålamod. Vi kände att det skulle komma.

"Gäller inte längre"

Att Vimmerby var jättefavoriter mot Enköping spelar ingen roll, säger han.

– Alla lag kan slå alla, man kan vinna och förlora mot vilket lag som helst. De tidigare tabellerna gäller inte längre, så är det bara. 

Precis som Måns Carlsson var han imponerad av motståndet.

– Enköping ska ha all cred, de gör det riktigt bra och var tuffa att möta. 

"Bara att köra"

Nu kommer VH få hemmaplansfördel även i playoff 2. Vilket lag som väntar avgörs vid lottningen i morgon förmiddag.

– Det spelar ingen roll, det är bara att köra. 

Stefan Lundqvist ville hylla hela laget för insatsen.

– Det är kollektivet som gör det. Vi jobbar som ett lag. Rydén (Tomas) håller nollan och inger stabilitet, en nolla i en slutspelsmatch är starkt, men han gör det inte utan vårt försvarsspel. Boxplaykillarna gör inte ett misstag heller. Det är fantastiskt.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt