Annons:

Horsky om att möta Troja:

Phil Horsky ser det som en riktigt rolig utmaning att ställas mot Troja/Ljungby.

Horsky om att möta Troja: "Riktigt kul utmaning"

Vimmerby Hockey tvingades välja Troja/Ljungby. Ett med mycket slutspelsrutin – men som VH besegrat i samtliga matcher den här säsongen.
– Det blir en riktigt kul utmaning, säger VH-tränaren Phil Horsky.

Annons:

Inget lag ville möta Troja/Ljungby i playoff 2. För Vimmerby Hockey – som fick välja sist – fanns inget alternativ kvar och det blir nu ett hett småländskt möte i den andra playoffrundan.

– Jag ser det som en riktigt kul utmaning och ser så mycket fram emot den här serien. Det är bra för hela byn och bra för hela föreningen. Vill du gå till kvalserien måste man vinna mot ett topplag och jag ser det här som en seriefinal, säger Phil Horsky efter att valet har gjorts.

Hur ser du på Troja/Ljungby som lag?

– Det är ett allsvenskt lag med mycket rutin. De har värvat riktigt bra innan deadline och är ett av de skickligaste lagen.

Vad betyder det att ni har fyra raka segrar mot dem?

– Det betyder mycket och ingenting. Det betyder mycket för att vi vet att vi kan slå dem både borta och hemma och när vi ligger under. Den känslan har vi. Samtidigt betyder det ingenting för det är ett helt annat lag vi möter, de har förstärkt med tre, fyra killar och det är slutspel nu. Det är helt annan hockey. 

"Mental vinst"

Vimmerby pressades hårt av Enköping i playoff 1 och avgjorde matchserien först med en minut kvar av det tredje mötet. Nu väntar troligen en annan matchbild på tisdag.

– Troja vill ha mycket mer puck och jag förväntar mig en annan match. Jag har mycket material och ska scouta deras två matcher mot Hanhals ännu mer. Det blir inte mycket överraskningar för oss på tisdag.

Phil Horsky imponerades av sina spelare under matchserien mot Enköping.

– Vi visste att det skulle bli en jämn match. Enköping gjorde det bra och jag är riktigt stolt över vårt tålamod och att vi spelade disciplinerat och taktiskt. Det var en mental vinst och jag är imponerad av grabbarnas spel. Med all respekt för Enköping så tar vi med oss att det var en bra förberedelse. Det var tufft och på gränsen och den playoffkänslan måste man ha. Vi har den här kniven mellan tänderna och det gillar jag. Vi måste spela linjerna, spela enkelt och på gränsen. Vi måste utnyttja våra kvaliteter när vi har pucken och det är vad som krävs av oss.

Kaptenen tillbaka

VH-spelarna har nu fått ledigt på söndagen.

– I morgon kör vi träning plus lång videogenomgång. Grabbarna ska vara bra förberedda när vi åker på tisdag. 

Troligen är VH-kaptenen Jakob Karlsson tillbaka på tisdag.

– Han ska träna fullt i morgon, så han är förmodligen med.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt