MÄKTIG VÄNDNING AV VH – HAR DRÖMLÄGE ATT SLÅ UT TROJA

Sebastian Åkesson och Måns Carlsson skriker ut sin glädje efter att den sistnämnda kvitterat till 1-1 i Vimmerbys segermatch borta mot Troja/Ljungby. Foto: Linus Johansson

Vimmerby Hockey svarade för en mäktig vändning i den sista perioden i det första playoff 2-mötet borta mot Troja/Ljungby. VH vände ett 1-0-underläge i den sista perioden till seger med 2-1 och har nu ett drömläge att nå playoff 3.

Vimmerby Hockey hängde med bra i den första perioden och stod emot ett hungrigt och heltaggat Troja/Ljungby i fina Ljungby Arena. Troja var nog något vassare, men VH skapade också ett flertal chanser och 0-0 kändes lika rimligt som om det hade stått 1-1 efter de första 20.

I den andra perioden blev det något helt annat.

VH fick inleda med flera mycket långa byten – och Troja tryckte tillbaka det gulklädda Vimmerbylaget. Ett ledningsmål eller en bortautvisning hängde hela tiden i luften.

Tomas Rydén storspelade dock och gjorde den ena fina räddningen efter den andra.

Smickrande 1-0-underläge

Till slut kunde han inte stå emot längre. Tobias Törnkvist sköt från blå och Hampus Andreen styrde in 1-0 för hemmalaget. Fullt välförtjänt där, men VH-tränaren Phil Horsky var upprörd över målet. Hög klubba såg det ut som att han ansåg att det var.

Vimmerby kom undan med ett 1-0-underläge inför den sista akten, vilket definitivt var smickrande för gästerna. Troja vann skotten med 15-5 och hade ideligen långa anfall på ett Vimmerby som ständigt levde farligt.

Karlsson målskytt i comebacken

Inte mycket talade för VH när den tredje perioden startade. Spelet jämnades förvisso ut, men gästerna hade fortsatt svårt att skapa lägen. Men efter 48.19 kom ändå kvitteringen när Måns Carlsson satte 1-1 efter en bjudning.

Det stannade inte där. Med drygt sju minuter kvar av den tredje perioden tacklade Anton Johansson Vimmerbyspelaren Oscar Gustavsson fult och åkte på en 2+10-utvisning. Bortalaget utnyttjade sitt powerplay och det var comebackande lagkaptenen Jakob Karlsson som satte 2-1-målet efter 54.19.

Vimmerby drog på sig ett par utvisningar i matchens slutskede och Troja/Ljungby pressade på stenhårt för en kvittering. VH höll dock undan och vann med 2-1. Nu har Vimmerby chansen att avgöra på hemmaplan på fredag.