STOR DRAMATIK NÄR VH SLOG UT TROJA – DRÖMMEN LEVER

Måns Carlsson blev stor hjälte när han avgjorde kvällens match i förlängning. Vimmerby är därmed klart för playoff 3. Foto: Linus Johansson

Vimmerby Hockey är för andra gången i klubbens historia klart för playoff 3 i kvalet till Hockeyallsvenskan. Detta efter att ha gjort en stark insats hemma mot Troja/Ljungby i kväll. Matchen gick till förlängning där Måns Carlsson satte 2-1 efter nio minuter och 49 sekunder.

Den första perioden i den andra playoffmatchen mellan Vimmerby Hockey och Troja/Ljungby blev precis så jämn och tät som alla förväntat sig.

Vimmerby inledde bäst – mycket tack vare två tidiga powerplay – men Troja åt sig in i perioden. Vimmerby spel i numerärt överläge lämnade emellertid en del i övrigt att önska.

Troja hade de sista tio minuterna, men 0-0 kändes rättvist.

Karlsson gav VH ledningen

Det var även gästande Troja/Ljungby som fick den bästa starten på andra perioden. Ett tag kändes det som att ett bortamål hängde i luften, men det kom åtminstone aldrig.

Den här gången var det Vimmerby som åt sig in i perioden och Vimmerbys andra halva av perioden var riktigt starkt. VH fick långa byten på Troja i anfallszon och skapade flera fina lägen innan målet kom.

Efter 35.42 kunde Kevin Karlsson raka in 1-0 i öppen bur efter att Pontus Johanssons skott räddats av Wictor Ragnewall. Karlssons första mål i VH-tröjan fick hjälp av stolpen för att leta sig in.

1-0-ledningen stod sig perioden ut – och Vimmerby hade därmed exakt samma läge som Troja i tisdags inför den avslutande akten.

Sen kvittering

I tisdags vände Vimmerby ett 1-0-underläge till seger med 2-1 i den tredje perioden. Det var något som Troja/Ljungby inte lyckades göra i den tredje perioden ikväll. VH spelade länge och väl av den sista perioden på ett mycket imponerande sätt och höll sin ledning – nästan hela vägen. Efter 58.25 kom dock kvitteringen genom Mikael Roslund. Därmed gick matchen till förlängning.

Väl i förlängningen fortsatte matchen i ett mycket högt tempo och båda lagen hade åtminstone varsin superchans att avgöra under de första fem minuterna. Efter nio minuter och 49 sekunder kom avgörandet när Vimmerbys Måns Carlsson satte 2-1.

För Troja/Ljungby, en av de stora favoriterna inför säsongen, innebär det att säsongen är över. Det är den definitivt inte för Vimmerby. På tisdag går laget in i playoff 3 för andra gången i klubbens historia. Seger där och VH är klart för kvalserien till Hockeyallsvenskan.

Vilka Vimmerby får möta i playoff 3 avgörs på söndag.