Annons:

Horsky hyllade allt och alla:

Vimmerby Hockey bars fram av hemmapubliken i kvällens match. Foto: Linus Johansson

Horsky hyllade allt och alla: "En match att berätta om för barnbarnen"

Vimmerby Hockey har tangerat sin bästa säsong någonsin. Efter att VH skickat ut Troja/Ljungby med 2-0 i matcher var tränaren Phil Horsky strålande nöjd.
– Jag sa till killarna inför overtime att det är såna här matcher ni kommer berätta om för era barnbarn, säger han.

Annons:

Vimmerby Hockey har skickat ut division 1-giganten Troja/Ljungby. VH vann två superjämna matcher med 2-1 och är nu vidare till playoff 3.

Därmed är man bara en matchserie från en kvalserie till Hockeyallsvenskan.

– Det här är en match man kommer ihåg, en match man kommer berätta om under lång tid framöver. Troja kanske hade mer puck, men jag är så stolt över tålamodet utan puck. Vårt fundament är försvarsspelet och tar vi hand om de grejerna så kommer resten. Det var kul att se grabbarna få utdelning. Jag menar, fan, vilket lag Troja har. Vi vinner med 2-0 i matcher och det är riktigt starkt. Att vinna jämna matcher är den bästa teambuildingen som finns. Vi har sju backar och 13 forwards och alla gjorde sitt för att bidra. Jag är riktigt stolt över insatsen, säger VH-tränaren Phil Horsky.

Vad kände du när Måns Carlsson gjorde 2-1?

– Det var bara glädje. Vi kramades lite grann i båset, alla gjorde verkligen ett kanonjobb i omklädningsrummet. Vi är ett lag och alla var så glada. Det är kul för Vimmerby Hockey, det är kul för hela staden. Jag tror att folk uppskattar hur vi spelar. Vi täcker skott, allihop, vissa spelare är helt slut, men det är det priset man får betala för att vinna.

Hur känns det att ha tangerat det bästa Vimmerby Hockey har gjort?

– Är det så? Ja, jag sa till killarna att ni kan bli historiska, vi kan skriva historia här. Den roligaste tiden är nu, det har aldrig varit så roligt att coacha de här killarna och de har nog aldrig haft så här roligt. Vi njuter av att spela bra försvarsspel, vi njuter av att täcka skott. Det älskar jag.

"Vem väljer oss?"

Efter att Troja/Ljungby kvitterat sent till 1-1 i den tredje perioden trodde nog många att bortalaget skulle ordna fram en tredje avgörande match. Men det satte VH stopp för.

– Jag sa till grabbarna inför overtime att ni kommer berätta om det här för era barnbarn. Det är de här matcherna man kommer ihåg, så ta för er nu killar, var inte rädda. Man måste älska såna här situationer och det gjorde vi. Vi var inte stressade, vi spelade klockrent utan puck. Sedan kan vi bättre i powerplay och anfallszon, men det fixar vi. Man får utdelning om man gör rätt och vi måste tänka nästa byte hela tiden. Man spelar inte playoff varje år, så det handlar om att se fram emot nästa byte hela tiden. Vi har så mycket moral och attityd i den här gruppen.

Nu väntar en ledig lördag för VH-spelarna innan fokus hamnar på playoff 3. Vilket lag det blir avgörs på söndag. 

– Vi kan bara överraska nu. Vi har överraskat hela säsongen med vårt försvarsspel och jag tror inte att någon vill möta oss i playoff 3. Vem väljer oss? Jag vet inte, men vi har inget att förlora. Grabbarna vill mer, de vill spela kvalserien.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt