Annons:

Forsberg om Vimmerbys chanser:

Roger Forsbergs Troja/Ljungby har spelat klart för säsongen. Foto: Linus Johansson

Forsberg om Vimmerbys chanser: "Kan absolut gå till kvalserien"

Troja/Ljungbys säsong tog slut redan i playoff 2. En stor besvikelse förstås – men Roger Forsberg hyllade ändå motståndet.
– Vimmerby kan absolut gå till kvalserien, säger han.

Annons:

Det är alltid kolossalt höga förväntningar på Troja/Ljungby. Men redan i playoff 2 tog deras säsong slut.

– Det är tråkigt såklart. Det var en väldigt bra kamp, där varje meter är svettig på isen. Inget av lagen har de där jätteklara målchanserna, men det är två försvarsstarka lag och det handlar om små marginaler. Vi har marginalerna emot oss, säger tränaren Roger Forsberg.

Han tycker, så här i efterhand, att hans lag hade behövt vinna i tisdags.

– Summerar man det här nu så är det kanske så att vi skulle ha haft en tredje avgörande i morgon i stället. Vi förvaltade inte hemmamatchen på ett korrekt sätt och nu blev det så här. Det är två bra målvakter, två bra lag och en jävla kamp där ute.

Hur känns det att gå på semester redan nu?

– Det är tråkigt, men så är det vid den här tiden på året. Det är bara bra lag kvar och små marginaler som avgör. Vi får gratulera Vimmerby till en fortsättning, men vi är inte ett sämre lag än dem. Inte om man tittar spelmässigt över två matcher. Det blir tufft om man bara får in en puck på Rydén (Tomas). Då blir det tungt.

"Kan absolut gå till kvalserien"

Roger Forsberg tror nu att hans banemän kan ta sig hela vägen till kvalserien.

– Vimmerby kan absolut gå till kvalserien. Vilka de än får så kommer det se likadant ut som mot oss. De har en 50-50-chans att gå vidare, skulle jag säga. Det har alla lag, säger han och fortsätter:

– Nu ska inte jag bedöma Vimmerby så, men man kanske har lite för lite bredd för att klara av att hota de allsvenska lagen i en kvalserie. Det är tio matcher och då gäller det att ha bredden.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt