Annons:

Gath efter första matchen:

Kristianstads IK vann den första matchen mot Vimmerby Hockey. Foto: Linus Johansson

Gath efter första matchen: "Vi är mentalt starka"

Kristianstads IK kom tillbaka från både 2-0- och 3-2-underläge mot Vimmerby Hockey. Nu har laget två matchbollar mot Vimmerby på hemmais.
– Vi är bara halvvägs än, säger tränaren Mikael Gath efter 4-3-segern.

Annons:

Kristianstads IK plockade hem segern i en oerhört jämn playoffdrabbning med Vimmerby Hockey. Johan Lundgren avgjorde för gästerna drygt fem minuter in på förlängningen. 

– Jag tycker att det är en hyfsat jämn match. Vi är spelförande från start, men de kontrar in två mål på oss. Vi skapar inte jättemycket chanser och det gör inte Vimmerby heller. Vi har mycket puck, det är kanske 70-30 i puckinnehav till oss och de försöker backa hem och kontra på oss. Det var vi medvetna om, säger Mikael Gath, tränare i Kristianstads IK. 

"Spelar vårt spel"

Trots underläge med 2-0 efter den första perioden och 3-2-underläge med mindre än åtta minuter kvar lyckades skåningarna vända.

– Vi håller oss till vår gameplan i 65 minuter. Vi visste att de skulle få det tufft om vi gjorde det och det är samma melodi som mot Segeltorp. Vi spelar vårt spel, det har varit framgångsrikt och det ska vi fortsätta med.

Känslan är att ni fick Vimmerby dit ni ville, med böljande spel och mycket målchanser?

– Nja, jag vet inte. I första var det inte så mycket chanser, men i andra perioden var det mer. Där får vi upp tempot i matchen och vi vill ha ett högt tempo och inte stå i mittzon som Vimmerby och vänta. Det får vi till i andra perioden känner jag.

Hur mentalt starkt är det av er att komma tillbaka två gånger om?

– Så har vi hållit på länge. Vi är förberedda på tuffa matcher och är mentalt starka. Vi vet att vi kan fortsätta spela vårt spel hela tiden och det är en trygghet. 

"Fördel av det så klart"

I och med segern i bortamatchen har Kristianstad två matchbollar att avgöra det här playoffmötet och ta sig till kvalserien.

– Vi har en fördel av det så klart, men vi är bara halvvägs och det kommer bli oerhört jämnt och tufft. Vi måste komma ut med en fruktansvärd fart på fredag och kommer inte ändra något. Alla andra får anpassa sig efter oss.

Hur ser du på att Vimmerbys tränare (Phil Horsky) lagt över pressen på er?

– Jag vet inte vad han pratar om, vi känner ingen press. Jag vet inte vad jag ska säga om det, han får hålla på med det så mycket han vill.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt