Annons:

Sportchefen efter uttåget:

Morgan Persson ser det som monumentalt att behålla Phil Horsky.

Sportchefen efter uttåget: "Monumentalt att behålla honom"

Vimmerby Hockeys nya sportchef Morgan Persson var grymt besviken efter uttåget. Nu börjar hans arbete på allvar.
– Att försöka behålla Phil (Horsky) är monumentalt, säger han.

Annons:

I går tog Vimmerby Hockeys framgångsrika säsong slut. Kristianstad vann en tajt match i Skåne med 6-5. 

När de andra går på semester inleds Morgan Perssons arbete på allvar.

– Så är det verkligen. Vi vill förstås behålla så många som möjligt, det här är ett jättebra hockeylag och det visar killarna i den här matchen. Man kommer tillbaka flera gånger om. Mitt och sportgruppens arbete blir att försöka behålla så många av de här killarna som möjligt, säger han.

Är du rädd för att många allsvenska klubbar ska vara där och rycka?

– Så är det ju, rykten går men inget är officiellt vad jag har hört. Med deras säsong är de intressanta för allsvenska klubbar, det förstår jag. Men vi ska göra vad vi kan. Det här laget har tagit otroliga steg i år och vi vill ta ännu ett steg nästa år. Vi vill behålla så många vi kan.

"Det är prio ett"

Men den allra viktigaste att förlänga med är inte någon spelare. 

– Att få behålla Phil (Horsky) är monumentalt, det är prio ett. Det är klart att det arbete han har lagt ned, med den här säsongen Vimmerby har gjort, med hans passion och driv, det hörs i andra klubbar också. Vi får se vad som händer. Vi ska prata nästa vecka. Nu har man varit inne i playoffbubblan och mitt jobb har mest varit att presentera mig och ge ett ansikte till de som inte var här när jag var här.

VH har Oskar Carlsson och Martin Jönsson under kontrakt kommande säsong.

– Det är ingen som har aviserat att de lämnar, men vi vet hur hockeyn funkar. Spelare kommer och går, men vi ska försöka få så liten omsättning på spelare som vi kan. Folk tror säkert att Vimmerby betalar en jävla massa pengar, men så är det inte. Hit kommer man för att utvecklas och ta steg i sin karriär. Vi ska vara smarta i allt vi gör och fortsätta bygga vidare på det "Danne" (Daniel Stolt) har gjort. Det ska bli kul att sätta igång, även om det känns surt och snöpligt just nu.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt