Annons:

VH-killar uttagna till hockeyturnering i Lettland

Albert Stierndahl, Isak Söderberg och Wiggo Slotthed är uttagna till en turnering i Riga. Foto: Privat

VH-killar uttagna till hockeyturnering i Lettland

Tre ungdomar från Vimmerby Hockey har en spännande turnering att se fram emot. I april ska de representera Tordön Hockey i Europas största internationella ishockeyturnering i Lettlands huvudstad Riga.

Annons:

Tordön Hockey bedriver i huvudsak sin verksamhet mellan hockeysäsongerna för att nå den hockeytörstande skara barn och ungdomar som inte vill släppa ifrån sig klubba och puck. 

Isak Söderberg, Wiggo Slotthed och Albert Stierndahl från Vimmerby Hockey faller verkligen in under den kategorin. 

Nu ska de tre spelarna åka till Riga och spela hockey i turneringen True Riga Hockey Cup vid olika tillfällen i april. 

Isak Söderberg och Wiggo Slotthed, som är forwards och födda 2009, från Vimmerby Hockeys U10-lag ska spela för ett av Tordön Hockeys lag i slutet av april och Albert Stierndahl, som är ett år äldre än Isak och Wiggo, har blivit uttagen att spela med Tordöns U11-lag två veckor tidigare. 

I U10-klassen är det 32 lag som slåss om pokalen där Tordön ställer upp med två lag från Sverige, vilket är de enda svenska lagen tillsammans med Sweden SHD 09. Även i U11-klassen kommer 32 lag till spel och fyra av dem, varav två är Tordön Hockey, är från Sverige. I varje lag är 15 spelare och två målvakter uttagna från olika delar av Sverige. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt