Hultströms gulddröm dog – får nöja sig med SM-silver

Linus Hultströms Djurgården föll med 2–4 i matcher mot Frölunda och får nöja sig med ett SM-silver.

Seger var ett måste för Linus Hultströms Djurgårdens IF för att hålla liv i finalserien. Det blev förlust med 2–6 i sjätte finalmatchen mot Frölunda.

Frölunda ledde SM-finalen med 3–2 i matcher inför kvällens sjätte match i Globen i Stockholm. Djurgården var därmed tvungna att vinna i ett fullsatt och kokande Globen för att få fram en sjunde och avgörande match i Scandinavium på lördag.

Det gick inte alls för Hultströms mannar.

Matchen började med en Djurgårdsutvisning redan efter åtta sekunder – och då tog Frölunda ledningen. Göteborgarna gjorde även 2–0 innan Djurgården reducerade via ett tjusigt mål där Linus Hultström var med i förarbetet.

Släppte in mål i powerplay

Djurgården såg då ut att vara på väg in i matchen och fick dessutom ett powerplay som inte föll väl ut. Frölunda gjorde 3–1 i boxplay genom Max Friberg där hans skott tappades in av målvakten Adam Reideborn.

Mittperioden tillhörde gästerna från Göteborg och de lyckades utöka sin ledning till 4–1 efter att ha utnyttjat hemmaslarv.

Djurgården reducerade till 4–2 i starten av tredje perioden och låg på för att komma närmare. Med tre minuter kvar av ordinarie tid satte Max Friberg avgörande 5–2 efter att ha lurat ner Reideborn och i tom kasse kom 6–2.

Vimmerbysonen Hultström, som skrev på ett nytt kontrakt med Djurgården mitt under slutspelet, får därmed nöja sig med ett SM-silver denna säsong.