Annons:

JUST NU: VH-DUO KLAR FÖR SHL-LAGET

Hampus Harlestam försvinner till IK Oskarshamn och samma väg går backen Pontus Näsén. Foto: Ossian Mathiasson

JUST NU: VH-DUO KLAR FÖR SHL-LAGET

Daniel Stolt plockar med sig två spelare från Vimmerby Hockey till IK Oskarshamn i SHL. Det handlar om backen Pontus Näsén och forwarden Hampus Harlestam.

Annons:

Redan samma kväll som IK Oskarshamn blev klart för SHL skrev bloggaren MrMadhawk att Pontus Näsén från Vimmerby Hockey är klubbens första nyförvärv.

För några veckor sedan kunde dessutom Barometern/OT:s bloggare Christian Gustafsson avslöja att Hampus Harlestam är klar för IKO. 

IKO har inte kommunicerat ut att spelarna ska vara klara för klubben förrän nu. På fredagseftermiddagen kom nyheten att Harlestam och Näsén försvinner till Oskarshamn. Harlestam har fyra säsonger i VH bakom sig och nu tar han ett stort steg uppåt i karriären med SHL-spel till hösten. Under den gångna säsongen gjorde han 36 poäng på 40 matcher i grundserien och allettan. I playoff-spelet blev det elva poäng på åtta matcher. 

– Hampus är i grunden en hårt jobbande skridskostark spelare som är jobbig att möta. Det finns en spännande potential i honom som jag hoppas att vi kan ta fram, men hos oss är det ett hårt jobb han ska bidra med först och främst, säger sportchef Daniel Stolt till IKO:s hemsida. 

Den spelskickliga backen Pontus Näsén gjorde en säsong i Vimmerby och var en viktig bricka i det offensiva spelet. Totalt blev det 26 poäng på 39 matcher och sedan ytterligare tre poäng på åtta matcher i playoff.

– Pontus är en intressant back med en hel del offensiva skills i låda. Förra säsongen i Vimmerby tog han dessutom en hel del kliv defensivt och blev en mer komplett back. Det är en spelare det finns väldigt mycket potential i och vi hoppas kunna gräva fram så mycket som möjligt redan till nästa säsong.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt