Annons:

Så vill förbundet förändra svensk ishockey: ”Säkrar det som är viktigt”

Svenska Ishockeyförbundet vill förändra förutsättningarna för upp- och nedflyttning i SHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan. Styrelsen föreslår nu att det ska bli direktuppflyttning och direktnedflyttning från de tre serierna från och med säsongen 2020/21.

Annons:

Systemet för svensk ishockeys tre högsta serier är i nuläget att inget lag flyttas ned direkt och att inget lag heller går upp direkt. Det vill Svenska Ishockeyförbundets styrelse ändra på från och med säsongen 2020/21. Förbundets förslag är att införa direkt upp- och nedflyttning av ett lag i de tre serierna. Förslaget bygger på att ligorna själva är med och bestämmer vilken modell som ska avgöra vilka dessa lag blir.

Förslaget är ett resultat av den serieutredning som gjordes av Ola Lundberg och som presenterades för ett drygt halvår sedan. Förslaget från Svenska Ishockeyförbundets styrelse går nu vidare för beslut på Förbundsmötet den 15 juni i år.

– Vi i styrelsen har noga övervägt och analyserat Ola Lundbergs förslag, och förstås alla synpunkter vi fått i remissvar och på ordförandekonferensen i april. Förslaget vi lägger säkrar det som är viktigt för hela den samlade ishockeyrörelsen, nämligen att drömmen att gå upp finns kvar. Det som kallas syresättning i seriesystemet. Drömmarna att gå upp och även oron för att åka ur, är grunden i den svenska ishockeymodellen och en viktig del i att skapa intresse och engagemang för ishockeyn, säger Anders Larsson ordförande i Svenska Ishockeyförbundet i ett pressmeddelande.

– När det gäller att avgöra vilket lag som ska avancera eller degraderas är det styrelsens uppfattning att det bäst görs i nära dialog med respektive ligaorganisation och att det ska finnas med i våra seriebestämmelser framöver. Det bör visas stor tillit och förtroende till att de som berörs mest och som därför bäst kan överblicka konsekvenserna av hur detta ska se ut också är med i arbetet för hur man avgör vilket lag som ska avancera eller degraderas, säger Anders Larsson vidare.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt