Annons:

JUST NU: VIMMERBY HOCKEY VÄRVAR BACK OCH FORWARD

Morgan Persson har presenterat två nyförvärv till nästa säsongs trupp. Foto: Ossian Mathiasson

JUST NU: VIMMERBY HOCKEY VÄRVAR BACK OCH FORWARD

Vimmerby Hockeys trupp till kommande säsong fylls på allt mer. I dag har klubben gjort klart med backen Linus Ljung, 25, från Tyringe och forwarden Jonatan Augustsson, 22, från Lindlöven.

Annons:

– Det känns riktigt kul och spännande för mig att komma till Vimmerby, och det ligger helt rätt i tiden för mig att ta nästa kliv i ett lag som satsar uppåt. Jag har samlat på mig värdefull rutin och erfarenhet från fem säsonger i ettan med Grästorp och Tyringe. Mitt mål med ishockeyn är att jag ska känna att jag gjort allt jag kunnat för att bli så bra som möjligt den dagen jag lägger av, säger Linus Ljung som tidigare även varit lagkapten för Malmö IF J20 i superelit. 

Linus Ljung är en tvåvägsback som har styrkor både i det defensiva och offensiva spelet, och behärskar alla spelformer. 

– Linus är en välskolad och stabil back, som fick mycket förtroende i Tyringe förra säsongen och gjorde det riktigt bra. Det är en spelare som gått lite under radarn. Han har främst sina styrkor i en väldigt stark och fin skridskoåkning, och att han en stor pådrivare och ledarfigur, säger Vimmerby Hockeys sportchef Morgan Persson. 

Jonatan Augustsson är en stor och stark forward med offensiva kvaliteter. Han är fostrad i Dalarna och han gjorde över 50 mål (32/25) i J20 Elit respektive division två under sista säsongen i moderklubben Falun, innan han gick vidare till Lindlöven. 

– Jag ser verkligen fram emot det här. Det känns helt rätt för mig att komma till Vimmerby. Jag är en spelare med stark skridskoåkning och som har en obekväm spelstil, där jag gillar att ta mig direkt in på mål, säger Jonatan Augustsson. 

Persson lovar fler värvningar

Vimmerby Hockeys nye head coach Peter Nordström ser en stor potential i Jonatan Augustssons offensiva spel. 

– Det är en så kallad ”late blommer” som jag tror kommer bli en ruggig överraskning för många i den södra serien. Han har en extremt stark skridskoåkning, och är väldigt jobbig att möta för motståndarna. Han har dessutom ett väldigt fint skott, åker rakt på kassen och kan nypa till direkt, säger Peter Nordström. 

Morgan Persson meddelar också att mer är på gång. 

– Vi har för avsikt att krydda laget ytterligare i offensiven, och för samtal med ett antal intressanta spelare, säger han. 

Kontrakten för Linus Ljung och Jonatan Augustsson är skrivna på ett år vardera.

Fakta

Vimmerby Hockeys trupp till säsongen 19/20:

Oskar Carlsson (kontrakt), Martin Jönsson (kontrakt), Jakob Karlsson (förlängning), Oscar Gustafsson (förlängning), Pelle Ström (förlängning), Oliver Kempainen (förlängning), Anton Carlsson (förlängning), Tobias Fridh (ny från Tyringe SoSS), Tomas Rydén (förlängning), Oscar Walldén (ny från Djurgårdens IF), Edwin Johansson (ny från HC Dalen/Västerviks IK), Alexander Andersson (förlängning), Pierre Gustavsson (ny från Västerviks IK), Herman Johansson (ny från Färjestads BK), Mattias Wigley (förlängning), Max Popovic (ny från Modo J20), Christoffer Rasch (ny från Kristianstad IK), Roman Semjonovs (ny från Tranås AIF), Jesper Bärgård (ny från Enköpings SK), Linus Ljung (ny från Tyringe), Jonatan Augustsson (ny från Lindlöven).

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt