Annons:

VIK HAR BEVILJATS DISPENS – NU MÅSTE TVÅ MILJONER IN

Västerviks IK har beviljats dispens för fortsatt spel i Hockeyallsvenskan. Foto: Ossian Mathiasson

VIK HAR BEVILJATS DISPENS – NU MÅSTE TVÅ MILJONER IN

Västerviks IK har i dag beviljats dispens för att spela i Hockeyallsvenskan även säsongen 2019/20. Ett hårt arbete väntar nu för klubben, som måste öka det egna kapitalet med nästan två miljoner kronor till våren 2020.
– Det är jag säker på att vi kommer att lyckas med, säger Västerviks IK:s föreningsutvecklare Magnus Nilsson.

Annons:

För att få spela i Hockeyallsvenskan kommande säsong krävs två miljoner kronor i eget kapital i föreningarnas koncernbokslut. Västerviks IK är inte i närheten av de siffrorna då VIK har 611 000 kronor i eget kapital.

Trots det får Västervik spela i Hockeyallsvenskan även säsongen 2019/20. Anledningen är att samtliga klubbar har rätt till ett kontrollår där man kan beviljas dispens från licenskravet gällande eget kapital. Dispensansökan ska på ett trovärdigt sätt ange hur det egna kapitalet ska återställas under efterföljande säsong.

Behöver öka kapitalet rejält

Svenska Ishockeyförbundets licensnämnd har nu granskat de handlingar som Västerviks IK skickat in och beslutet att ge klubben dispens via ett kontrollår.

– Det innebär att vi har en säsong på oss att öka våra intäkter och fortsätta arbetet med att ta in externt kapital för att nå 2,5 miljoner i eget kapital våren 2020 och det är jag säker på att vi kommer att lyckas med, säger Västerviks IK:s föreningsutvecklare Magnus Nilsson till klubbens hemsida.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt