Annons:

Skrällen: Klassmålvakt klar för VH

Förra säsongen gjorde han succé mellan stolparna i Borlänge. Nu är 23-åringen, med ett förflutet i HV71, klar för Vimmerby Hockey. På tisdagen presenterades Viktor Kokman som Linus Lundins ersättare.

Annons:

Den gångna säsongen hette Vimmerby Hockeys målvakter Linus Lundin och Marcus Evertsson. Att de inte kommer att göra det nästa säsong har varit klart en tid.

Sedan tidigare har Vimmerby värvat den 20-årige målvakten Mattias Magnusson från HV71:s juniororganisation. På tisdagsmorgonen presenterade division ett-klubben den andra halvan i målvaktsbesättningen: Viktor Kokman, senast i Borlänge.

Spelat i SHL

23-årige Kokman kommer ursprungligen från Norrköping, där han inledde sin hockeykarriär i Vita Hästen. Inför säsongen 2009/10 lämnade han för spel i Nässjö HC och året efter gick flyttlasset till HV71. Där gjorde han tre säsonger i storklubbens juniororganisation och fick också testa på SHL-spel vid ett par tillfällen.

Säsongen 2013/14 spelade Viktor Kokman ett antal allsvenska matcher med Troja/Ljungby och året efter blev det en del spel med HC Dalen i division ett. Båda dessa säsonger var VH-förvärvat också kvar i HV71.

Storspelade i Borlänge

Den nyligen avslutade säsongen var Viktor Kokman en stor anledning till att Borlänge tog sig så långt som till den allsvenska kvalserien.  I grundserien och i Allettan hade han en räddningsprocent på 92,6 procent. Under säsongen var han också ett intressant namn för allsvenska Leksand, som hade Kokman som backup i kvalet till SHL.

Viktor Kokman får ses som en klassmålvakt på division ett-nivå. Kommande säsong vaktar han alltså kassen i Vimmerby Hockey.

– Jag känner att Vimmerby Hockey vill framåt och uppåt, precis som jag själv. Jag fick direkt en proffsig bild av VH och känner att det här är ett steg i rätt riktning, för min fortsatta utveckling, säger Viktor Kokman i ett pressmeddelande.

– Viktor är en toppmålvakt i Hockeyettan. Vi är mycket nöjda med att han kommer till oss. I stenhård konkurrens med andra klubbar drog vi det längsta strået. Vi känner att vi har en målvakt som ger oss möjlighet att vinna varje match och ta oss långt under kommande säsong. Dessutom är vi säkra på att Viktor kommer spela en viktig roll för vår andre målvakt, Mattias Magnusson, och hans utveckling, säger sportchefen Daniel Stolt.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt