Annons:

JUST NU: CHL-meriterad spelare klar för VH

VH har gjort klart med en ny spelare. Foto: Arkivbild

JUST NU: CHL-meriterad spelare klar för VH

Vimmerby Hockey har gjort klart med 25-årige Niklas Salo från finska Roki. Den finske forwarden har gjort 36 matcher i finska högstaligan, spelat juniorlandskamper för Finland och har spelat Champions Hockey League för TPS.
– Det känns bra att komma till Sverige och Vimmerby, säger han.

Annons:

Niklas Salo ansluter till Vimmerby från Roki i den finska andraligan. Salo har gjort 104 poäng, fördelat på 49 mål och 55 assist, på tre säsonger i Mestis för Sapko och Peliitat. Han blev också mästare med Sapko 2017.

Den finske forwarden har också spelat 36 matcher i SM-Liiga för TPS Åbo och Pelicans. Dessutom är han bokförd för åtta matcher i Champions Hockey League och har spelat landskamper på juniornivå för Finland.

Nu ska han spela för Vimmerby resten av säsongen.

– Det känns bra att kunna få möjligheten att komma till Sverige och Vimmerby. Jag har fått fina rekommendationer om Vimmerby av Viljami Wacklin (i VH våren 2018) under min korta sejour i Roki. Det känns som en bra chans för mig att komma vidare i karriären. Jag är också tacksam mot Roki att jag fått den möjligheten, säger Niklas Salo i ett pressmeddelande.

"Haft koll på"

Salo är välkänd i Mestis för sin speed och poängproduktion, skriver VH i pressmeddelandet.

– Jag är en ganska liten spelare, som har snabb och stark skridskoåkning och är bra med pucken, säger Niklas Salo när han beskriver sig själv. 

Sportchefen Morgan Persson är nöjd med rekryteringen.

– Det är en spelare som vi har haft koll på och kontakt med under tidiga hösten, och nu blev det tillfälle att plocka över honom. Niklas Salo är en spelare som är här för att spetsa vår offensiv. Han har flera offensiva verktyg, men har sin styrka i skridskoåkningen och är dessutom en vass avslutare, säger Morgan Persson. 

Niklas Salo är det första resultatet av årets supporterinsamling där VH-fansen samlar in pengar för truppförstärkningar. Förhoppningen är att han ska debutera för VH redan på fredag. Han kommer till Vimmerby under onsdagen.

Artikeln har uppdaterats.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt