Annons:

Efter storsegern:

Peter Nordström tror på tre nya VH-poäng borta mot Hanhals på onsdagskvällen - om man bjuder på samma insats som senast mot Tyringe.

Efter storsegern: "Om vi gör samma jobb igen så vinner vi"

I söndags kom den första trepoängaren för säsongen. På onsdagskvällen jagar Vimmerby Hockey nästa.
– Om vi gör samma jobb som senast vinner vi, säger tränaren Peter Nordström inför bortamatchen mot Hanhals.

Annons:

Vid endast två tillfällen under hela säsongen har Vimmerby Hockey kunnat träna med full trupp. Och sjukdomarna fortsätter att härja i laget.

Backarna Pelle Ström och Christoffer Rasch har varit sjuka i veckan, men tränare Peter Nordström räknar med att båda spelar i matchen borta mot Hanhals på onsdagen.

Saknas gör däremot forwardarna Pierre Gustavsson (hjärnskakning), Martin Jönsson (sjuk) och Joel Stridell (sjuk).

"Det som gäller i modern hockey"

Efter tre knappa inledande förluster i Hockeyettan södra kom en storseger i den fjärde omgången hemma i söndags. 10-2 mot nollpoängaren Tyringe var förstås siffror som gladde VH-tränaren.

– Skönt att göra många mål, men framför allt är jag nöjd med hur målen kom till. Det var spelvändningar, snabba beslut, direktskott och folk framför mål. Det är sådana mål som gäller i den moderna hockeyn, då håller det inte att åka omkring och lägga flippassningar.

Låter statistiken tala

Inför matchen visade Peter Nordström spelarna i laget en sammanställning av samtliga mål från en SHL-omgång. Totalt gjordes det 39 stycken. Av dessa gjordes 35 från området innanför cirklarna och punkterna, två från området utanför dessa, och två var mål i tom kasse.

– Vill man göra mål så vet man vart man ska åka. Hela tiden är den stora grejen att ta sig dit och att få pucken dit på bästa sätt. Därför var det glädjande att se våra mål mot Tyringe – vi var starka innanför punkterna, skymde, screenade, satte fart på grejorna och tog mycket skott (totalt 91 stycken på de två senaste matcherna). Skönt att se oss göra mål tack vare rätt jobb, nu ska vi göra det mot bättre motstånd också, säger Peter Nordström.

– Även defensivt har det sett bättre ut de senaste två matcherna. Vi åker inte bara och håller spelare utanför oss i egen zon, utan är aggressiva och stöter mer.

Ungt och skridskoskickligt

På onsdagskvällen väntar bortamatch i Kungsbacka för Vimmerby Hockey. Hemmalaget Hanhals har inlett serien med två oavgjorda och tre förluster, och parkerar på platsen precis framför Vimmerby i serien. I den senaste omgången fick Hanhals stryk av Nybro med 4-0, och Peter Nordström säger sig ha bra koll på vad som väntar.

– Hanhals är ett ungt och skridskoskickligt lag, som på sätt och vis påminner lite om Halmstad (som Vimmerby förlorade mot i premiären). De har ett samarbete med Frölunda, så det är inte omöjligt att de kommer till spel med ett par-tre av deras J20-spelare.

– För vår del gäller det att vara på tå och göra samma jobb som senast. Framför allt, och jag tjatar om det igen, inse att matchen avgörs framför målen. Löser vi detta så vinner vi, säger Peter Nordström.

 

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt