Annons:

Tränaren lämnar Vimmerbys konkurrent: ”Vi är inte överens”

Kalmar HC:s tränare Lenny Eriksson har avbrutit sitt avtal med Hockeyettan-föreningen. Foto: Ossian Mathiasson

Tränaren lämnar Vimmerbys konkurrent: ”Vi är inte överens”

Vimmerby Hockeys seriekonkurrent, Kalmar HC, blir av med huvudtränaren Lenny Eriksson som väljer att lämna sitt uppdrag med omedelbar verkan. Det skriver Barometern i dag.
”Vi är inte överens om hur A-laget ska utvecklas, säger sportchefen Roger Nyström till Barometern.

Annons:

Kalmar HC har fått en helt klart godkänd säsongsstart i Hockeyettan och har bland annat slagit Nybro Vikings och Vimmerby Hockey. 

På torsdagseftermiddagen kom nyheten att huvudtränaren Lenny Eriksson lämnar Kalmar HC med omedelbar verkan då parterna har avbrutit samarbetet. Han har, enligt Barometern, inte tränat laget sedan förra veckan och Kalmar HC:s har sagt att han är sjukskriven. Lennys kontrakt sträcker sig till maj 2020 och han frigörs nu från samtliga uppdrag inom föreningen i och med avhoppet. 

”Vi är inte överens om hur A-laget ska utvecklas och vilka arbetsmetoder tränargruppen bör ha för att nå våra ambitioner inom klubben, säger Roger Nyström. Nu står vi ett läge där vi vill driva en annan sportslig linje på träningar och matcher, och då har vi beslutat att gå skilda vägar. Meningsskiljaktigheterna har lett till vissa ömsesidiga samarbetssvårigheter och förtroendebrist, så vi ser ingen annan utväg”, säger sportchefen Roger Nyström till Barometern. 

Lennie Eriksson säger så här om sitt besked till Barometern.

"Det är bara att konstatera: vi har helt olika syn på coachning och ledarskap. Det var ohållbart. En grundförutsättning för att det ska funka är att den sportsliga ledningen och tränaren är överens om hur saker ska skötas", säger Lenny Eriksson.

De assisterande tränarna Stefan Fredriksson och Andreas Holfelt tar över laget tillsammans med Roger Nyström tills vidare. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt