Ny stark SHL-poäng av Oskarshamn i derbyt

HV-jubel efter overtime-seger i Smålandsderbyt. Men återigen poäng och en ny stark insats av IK Oskarshamn. Foto: C More

IK Oskarshamn var så nära att kunna titulera sig kungar av Småland. Men trots ledning halvvägs in i den tredje perioden i hemmaderbyt mot HV 71 blev det förlust. Dock först i overtime, så ändå ännu en stark SHL-pinne till nykomlingen.

Den första halvan av Smålands-derbyt i Oskarshamn var jämn. Visst hade HV 71 mer puck, men Oskarshamn spelade ett tajt och konsekvent centralt försvarsspel, som tvingade HV att ta avslut från dåliga vinklar.

1-0 till Oskarshamn kom i mitten av matchen. Och målet föregicks av ett urläckert förarbete av trollgubben Tyler Kelleher. Han tog pucken i egen zon, vände snabbt, in i anfallszon, lurade brallorna av HV-backen Eric Martinsson och sidledspassade till Nichlas Hardt, som hade helt öppet mål från två meters håll.

Stark IKO-period

Efter Oskarshamns ledningsmål hade laget en riktigt stark period och tryckte på tungt under resten av den andra perioden. Närmast att fixa 2-0 var återigen firma Kelleher/Hardt, men HV-keepern Hugo Alnefelt agerade starkt.

Oskarshamnsledning efter två perioder, men kvitteringen kom efter 47.30. Markus Lauridsen fick vandra in i slottet och skickade upp kvitteringen.

Slumpmål

1-2 kom sedan ytterst slumpmässigt. Och Anthony Camaras första mål för säsongen är nog inget han kommer skryta med. Slagskott från noll vinkel som styrde in via Camaras skridsko.

Just då fanns det inte mycket som talade för IK, utan man var rejält i brygga. Men vi vet ju att moralen är hög i laget, och det bevisade man återigen.

Kvitteringen till 2-2 kom därför med fem minuter kvar att spela, och återigen var det Tyler Kelleher som låg bakom målet. Han vickade bort en back i hörnet, skaffade sig yta, la ett perfekt pass till SHL-debutanten Isak Pantzare, som fick drömträff upp i nättaket.

IKO nära avgöra

Oavgjort efter full tid, och då väntade overtime samt spel tre mot tre. Återigen var Tyler Kelleher nära att göra skillnad, men spelet vände och då fick ytterligare en HV-spelare premiärmåla. Anthony Camara spelade fram Christian Sandberg, som var klinisk i avslutet.

I och med segern gick Jönköpings-laget om Oskarshamn i SHL-tabellen.