Virserum föll i derbyrysare: ”Enormt besviken på resultatet”

Alexander Andersson gjorde mål för Virserums SGF i premiären mot Åseda. Foto: Ossian Mathiasson/Arkiv

Virserums SGF spelar med ett till stora delar nytt lag i division 3. Det hindrade inte laget från att störa topptippade Åseda IF i dagens premiär och de föll med uddamålet (2–3).
– Jag är enormt besviken på resultatet, säger VSGF-tränaren Tomas Larsson.

Virserums SGF har tappat tongivande spelare inför säsongen och fyllt på med unga, hungriga spelare från till exempel Vimmerby Hockeys J20-lag. Flera av spelarna som lämnade gick till Åseda IF, likaså tränaren Fredrik Pettersson, som tränade klubben i flera säsonger.

Årets division 3-serie inleddes med ett hett derbymöte mellan just Virserum och Åseda – och VSGF, som fick fyra återbud inför matchen, stod upp bra och gav det förmodade topplaget en rejäl fight.

Åsedas segermål fram till 3–2 kom med drygt sex minuter kvar av tredje perioden.

– De sköter sig efter hur jag vill att vi ska spela. Det är så surt att vi inte fick med oss någon poäng då jag är nöjd med så mycket. Jag är besviken på resultatet. Jag anser att vi borde ha fått en poäng med oss, säger tränaren Tomas Larsson.

"Visat vad vi kan"

Virserum ledde med 1–0 efter mål av Alexander Andersson i mitten av andra perioden och i inledningen av tredje perioden satte Otto Svensson, nyförvärvet från VH J20, 2–1 till VSGF. Tolv sekunder efter 2–1-målet kom Åsedas kvittering.

– Det var bara en puck som deras spelare la in på mål och träffade en av våra spelares skridskor och gick in i mål. Det var ett tungt mål, säger Larsson.

Premiären är överstökad och VSGF, som inte spelade med något favorittryck på axlarna, kan plocka med sig många saker inför fortsättningen.

– Det är bara att jobba på, vi har visat vad vi kan och det är smådetaljer som vi måste jobba vidare med. Vi hade en femma som vi satte mot deras producerande femma med Velander (Christoffer) och Jansson (Jesper) hela tiden och de stängde ner den totalt. Det var femman med Philip Elander, Adam Koponen, Oskar Nelson, Karl Torstensson och Martin Nilsson som gjorde ett kanonjobb.

Dahl missade premiären

Virserums stjärna Simon Dahl missade premiären på grund av en överkroppsskada.

– Jag hade det lite på känn att han inte skulle spela. Jag hoppas att han är tillbaka inom kort och han har sagt att han är spelsugen.

Den ovan nämnda femman som gjorde det svårt för Åsedas offensiva femma fick beröm, likaså målvakten Robert Davidsson. 246 personer såg premiärmatchen i division 3.