Annons:

JUST NU: Horsky tillbaka i Vimmerby Hockey

Phil Horsky är tillbaka i VH. Foto: Arkivbild

JUST NU: Horsky tillbaka i Vimmerby Hockey

I lördags meddelade Vimmerby Hockey att klubben och huvudtränaren Peter Nordström går skilda vägar. I dag kommer beskedet: ny tränare är succécoachen Phil Horsky.
– Det känns riktigt bra, säger han.

Annons:

Österrikaren Phil Horsky blev en mycket hyllad tränare under sin säsong med VH 2018/19. Han förde klubben till playoff 3 – där man var nära att slå ut Kristianstads IK, som senare gick upp i Hockeyallsvenskan.

Horsky tog över Karlskrona HK, men lämnade redan innan säsongen börjat.

Nu meddelar klubben i ett pressmeddelande att han är tillbaka i Vimmerby och tar över med omedelbar verkan.

– Det känns riktigt bra att komma tillbaka. Uppskattningen jag får i Vimmerby är fantastisk. Det känns kul att vara så uppskattad. Det är utmaningen som driver mig och jag brinner för spelarna och utvecklingen vi kan få tillsammans. Det finns mycket potential i det här laget, och jag ser verkligen fram emot detta. Det finns mycket att plocka ut av materialet, säger Phil Horsky.

"Blir mycket video"

Phil Horsky anländer till Vimmerby under måndagen och kommer leda sitt första ispass med laget inför matchen mot Mörrum. 

– Det blir mycket video, många samtal och mycket ”teaching” på is i början. Det gäller att få in min spelidé väldigt snabbt. Jag vill också snabbt få fram vad jag står för som tränare och ledare, och vad gruppen står för. Från och med i dag vill jag ha en tydlighet i allt, säger Phil Horsky. 

Morgan Persson säger så här om återkomsten:

– Det har jobbats intensivt med detta under de senaste dygnen, och det känns väldigt bra att vi hittade en lösning så snabbt. Alla här vet vad Phil står för. Han jobbar hårt, är omtyckt i föreningen, lätt att samarbeta med och har en hög och tydlig kravbild. Vi känner oss väldigt trygga i den här lösningen, säger Morgan Persson. 

Mattias Lindén kommer även i fortsättningen att vara assisterande tränare. Avtalet mellan Horsky och VH gäller säsongen ut. 

Artikeln har uppdaterats.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt