TUNG FÖRLUST FÖR VIMMERBY I KAMPEN OM ALLETTAN

Deppigt, VH. Föll borta mot Dalen med 2-0. Foto: Simon Henriksson

Inget vidare, Vimmerby Hockey. Laget föll på bortais mot HC Dalen med 2-0 (0-0, 0-0, 2-0) i en svag hockeymatch. Dalen var sett till spel och chanser värda segern.

Den viktiga bortamatchen mot HC Dalen blev inte rolig inledningsvis för Vimmerby Hockey. Gästerna hade svårt att få fast pucken i offensiv zon och tillika svårt att skapa särskilt heta målchanser. Det positiva var att det även var svårt för Dalen att hitta igenom och skapa farligheter på Tomas Rydén.

På poäng gick definitivt öppningsakten till Norrahammarlaget, men det var likväl mållöst efter 20 spelade minuter. Då hade Dalen fått med sig två numerära överlägen där man spelade rätt bra och skapade några fina chanser. Vimmerbys enda powerplay var dock bara att gå vidare från. Dalen vann skotten med hela 14-5.

Bättre andraperiod

Den andra akten blev bättre sett ur Vimmerbys ögon. Dalen skapade ännu färre heta målchanser, samtidigt som Vimmerby hade mer att säga till om. Oskar Carlsson sköt bland annat i stolpen och Niklas Salo/Henrik Eriksson hittade varandra flera gånger, men pucken ville inte.

Återigen slutade en period mållöst mellan de två lagen och det var 0-0 inför de avslutande 20 minuterna.

Den tredje perioden började inte särskilt bra för VH. Tigrarna hade förtvivlat svårt att skapa något tryck i anfallszon och trycktes tillbaka av Dalen. Efter knappt halva perioden fick VH dock en kanonchans. Roman Semjonovs sköt och Max Popovic höll på att peta in returen, men inget mål.

Avgjorde i slutet

I stället blev det Dalen som drog det längsta strået i den här jämna och chansfattiga tillställningen. Med en minut och 57 sekunder kvar gjorde Emil Larsson 1-0 för hemmalaget. VH försökte skapa tryck, tog ut målvakten och skapade någon halvchans. Men i stället för 1-1 kunde förre VH-spelaren Karl Smedberg göra 2-0 i slutminuterna.