Annons:

Oskar upp i skytteligatopp:

Missnöjd med effektiviteten, men VH-tränaren Phil Horsky var ändå nöjd med mycket efter straffsegern över Halmstad Hammers.

Oskar upp i skytteligatopp: "Det flyter på bra nu"

Bra inställning, övertygande spel, massor med skapade chanser - men fortfarande förtvivlat svårt med målskyttet.
– Det fanns ändå många saker att glädjas åt i dag, summerade Vimmerby Hockeys tränare efter straffsegern mot tabellfyran Halmstad Hammers.

Annons:

Det trilskas med målskyttet för Vimmerby Hockey. 42-16 i skott är siffror som faktiskt speglar spel- och chansövertaget ganska bra för VH i söndagens hemmamatch mot Halmstad Hammers

Men förutom ineffektiviteten i de avgörande lägena, och ett för komplicerat spel när pucken istället bara ska dit, var Vimmerbys tränare Phil Horsky nöjd med mycket av det han såg.
– Förutom en svag andra period gör vi jättemycket bra. Försvarsspelet är klockrent och boxen återigen riktigt bra.
– Det här var ett klart fall framåt, och det känns att vi har mått bra av tio spellediga dagar där vi har kunnat träna ihop oss.

"Skulle ha avgjort i första"

I den första perioden dominerade Vimmerby stundtals kraftigt. Halmstad hamnade djupt ner och det blev långt för dem i spelvändningarna. Medan Vimmerby skapade chanser i parti och minut, var Halmstad iskalla offensivt.
– Självklart skulle vi ha avgjort matchen redan i det första perioden. Deras målvakt är riktigt vass, men samtidigt krånglar vi till det. Vi måste bli mer beslutsamma i avsluten. Vi är för mjuka framför mål, menar Phil Horsky.

Oskars målform imponerar

Efter en svag mittperiod, där Halmstads Hugo Pettersson från absolut absolut ingenstans lyckades få in pucken bakom Tomas Rydén från ingen vinkel alls, var Horskys direktiv inför den tredje pwerioden klara.
– Jag ville se våra spelare i ansiktet på deras målvakt. Jag sa att det var okej med en utvisning bara de var där och störde honom rejält.

Till slut gav det resultat.

Och här kommer nåt som du har hört tidigare den här säsongen:
Sidledspass till Oskar Carlsson, direktskott och mål.

– Det flyter på bra nu, skrattar Oskar när vi stöter på honom efter matchen.

Målet innebär att han med sina sju mål nu är delad etta i målligan bland seriens backar tillsammans med Mörrums Alexander Molldén, och delad trea totalt bland seriens samtliga spelare.

Väldigt starkt så klart, men att en av lagets backar backar har stått för exakt vart femte mål som laget gjort hittills kanske också är talande för lagets problem just nu?

Rydén agerade vägg

Att VH sedan inte lyckades avgöra vare sig under den resterande ordinarie tiden eller under overtime är svårare att förklara än frågan om hur stort universum är.

Avgörande kom istället i straffläggningen, där Tomas Rydén agerade vägg samtidigt som Roman Semjonov och Christoffer Rasch satte sina straffar.

– Skönt att se den gå in, men den här matchen skulle vi ha vunnit under ordinarie tid. Deras målvakt gjorde en fantastisk match, berömmer Rasch.

I och med sina två inspelade poäng i dag är VH nu sju poäng bakom femman Tranås, som innehar den sista Allettanplatsen, Vimmerby har även två matcher färre spelade än Tranås.

Härnäst väntar sexan Kalmar borta på onsdag.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt