Annons:

Viktige backen tillbaka när VH ställs mot KRIF:

Vimmerbys viktige back Oskar Carlsson är tillbaka för VH. Foto: Arkivbild

Viktige backen tillbaka när VH ställs mot KRIF: "Stor utmaning"

Topplaget Kallinge/Ronneby väntar för Vimmerby Hockey på onsdagskvällen. I ryggen har VH två starka träningspass.
– Det är en stor utmaning, men jag tror att vi har bra möjlighet att ta poäng, säger tränaren Phil Horsky.

Annons:

Om Vimmerby Hockey inte ska missa Allettan för första gången sedan klubben gick upp i Hockeyettan får det inte bli många fler poängtapp. Men det är idel tuffa matcher kvar. På onsdagen väntar tredjeplacerade Kallinge/Ronneby på bortais. 

– Det är bara tuffa matcher och det här blir en utmaning såklart. Kallinge är väldigt skickliga, det är ett "high scoring team" med bra PP, mycket spets och skickliga spelare. De vill spela offensivt, men vi kommer få chanser. Jag vet att vi när har kontroll över den taktiska biten och strukturen har vi en bra chans. Jag vet att vi kommer få chanser, men det handlar om att minimera deras chanser. Jag har varit tydlig mot grabbarna hur vi ska agera, vad jag förväntar mig av Kallinge och hur vi ska svara. Jag ser att vi har bra möjlighet att ta poäng, säger VH-tränaren Phil Horsky. 

Coachen är mycket nöjd med lagets senaste träningar.

– Vi har haft två riktigt bra träningspas nu och det känns skönt. Det blir viktigt att disciplinen är där. Vår målsättning är inte få mer än två, tre utvisningar och då pratar vi om fyra till sex minuter. Jag tror vi når det, men vi får inte ta några slarviga utvisningar. 

"Toppfavorit i serien"

Att det lär bli mycket fokus på defensiven är ingen högoddsare.

– De kommer få chanser, de är så pass skickliga, men vi måste ha bra disciplin och agera utifrån det. Jag har kollat många matcher med dem och det byts chanser lite grann, det är böljande spel, det är deras spel. Det blir mycket målchanser åt båda håll. Det måste vi minimera, säger Horsky och fortsätter:

– Vi ska försöka stänga ner dem och fokusera på vårt spel sen. Framåt är vi farliga. Senast var vi väldigt farliga och anfallsspelet ser bättre och bättre ut. Jag tror det blir en rolig kväll. 

Hur ser du på den här veckan med både KRIF och Tranås?

– Jag tänker inte på Tranås, jag tar match för match. Men vi avsluta november på ett bra sätt. Det har varit en tuff månad med mycket motgångar. Vi har vuxit av motgångarna och motvinden och allt runt omkring. Det är två matcher, men vi tar Kallinge först. Ingen tror på oss där, de måste vinna serien annars är det en besvikelse för dem. De är favoriter, det finns inget annat, de är toppfavorit i den här serien. Men jag tror att vi kan överraska. 

Viktige poängbacken Oskar Carlsson är tillbaka i VH-truppen. Vem som vaktar kassen är oklart.

– Vi ska ta beslutet senare. Jag ska prata med Rickard (Söderlund) och så med Rydén (Tomas) en gång till, så vi får se. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt