Annons:

HÄR TRÄNAR STJÄRNCENTERN MED VIMMERBY HOCKEY

Victor Crus Rydberg är på plats på Vimmerby Hockeys träningshelg. Foto: Linus Johansson

HÄR TRÄNAR STJÄRNCENTERN MED VIMMERBY HOCKEY

Han har gjort 30 juniorlandskamper, spelat i U18-VM och draftats av New York Islanders. Den gångna säsongen spelade han i Allsvenskan med Vita Hästen. I helgen tränar Victor Crus Rydberg med Vimmerby Hockey. – Vimmerby är ett av alternativen. Jag har fått ett förslag att fundera över, säger Victor Crus Rydberg till Dagens Vimmerby.

Annons:

I helgen har Vimmerby Hockey en samling där i stort sett hela truppen är på plats. Men Dagens Vimmerby kan nu avslöja att även stjärncentern Victor Crus Rydberg är på plats i Vimmerby. Den 21-årige centern spelade den gångna säsongen med Vita Hästen i Hockeyallsvenskan och är draftad av New York Islanders.

”Ville träffa dem”

Vi har tidigare berättat om VH:s intresse för Victor Crus Rydberg och nu verkar parterna vara nära varandra.

 Vimmerby är ett av alternativen som är kvar. Jag kände att jag ville upp och träffa dem innan det kan bli något så det är därför jag är här, säger Victor Crus Rydberg.

Hur känns det hittills?

 Löpning har väl aldrig varit min starka sida om man säger så, skrattar Crus Rydberg. Men det känns bra, jag har kört hårt sedan säsongen tog slut.

”Satsar hårt”

Den gångna säsongen gjorde han tolv poäng på 45 matcher med Vita Hästen. Nu kan alltså Vimmerby Hockey bli nästa klubbadress.

 Vimmerby är intresserade och det är jag också, annars hade jag inte varit här nu. Vi får se hur det blir, men det känns som ett vettigt alternativ. Vimmerby satsar hårt och de har fått in en hel del duktiga spelare.

Hur du ett konkret förslag från VH att ta ställning till?

 Jag har fått lite att fundera över och jag bollar lite fram och tillbaka. 

Alternativ i utlandet

Vimmerby är dock inte det enda alternativet, enligt Victor Crus Rydberg.

 Det finns lite olika alternativ. Jag har några från utlandet och jag vet inte om det finns något allsvenskt kvar också. Men vi har också tagit bort en del klubbar av olika anledningar. Jag tittar kanske framförallt på vart jag kan få den roll jag behöver för att utvecklas. Blir det till exempel Vimmerby kanske det är ett steg tillbaka för stunden, men det kanske blir två steg framåt i slutändan.Det är sådana saker jag bollar fram och tillbaka just nu.

När kommer du att bestämma dig?

 Det vet jag inte. Det får ta den tid det tar, men det är klart att jag vill bestämma mig så fort som möjligt. Det är ett viktigt beslut och jag vill inte hasta fram något.

Kan det bli så att du skriver på kontraktet innan du åker hem från Vimmerby?

 Det tror jag inte.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt