Ingen effekt av tränarbytet i IKO – förlust igen i dag

IK Oskarshamn inkasserade femte raka förlusten i dag. Foto: Ossian Mathiasson

För två veckor sedan valde Oskarshamn att sparka huvudtränaren Håkan Åhlund. Det har inte gett någon resultatmässig effekt. I dag kom Per-Erik Johnssons fjärde raka förlust som IKO-tränare. Växjö vann med 5-3 i en svängig historia.

Växjö gick upp till 2-0 i första och i det läget missade Oskarshamn en straff. Laget skulle dock komma tillbaka. Vimmerby-fostrade Markus Modigs reducerade i början av andra och under tredje periodens första fyra minuter gick Oskarshamn upp till 3-2.

I det läget tog Växjös Sam Hallam timeout och 40 sekunder senare var matchen utjämnad. Med mindre än fem minuter kvar satte gästernas Matt Bailey avgörande 4-3 och 5-3 kom i tom bur. Både 3-3 och 4-3 kom efter grova defensiva misstag från IKO som nu snart är klara för negativt kval. Med dagens förlust är avståndet till Växjö 16 poäng och håller Linköping undan mot HV har Oskarshamn 13 poäng upp till fast mark.