Tionde raka förlusten för IKO - kvalspel allt närmare

Markus Modigs blev målskytt för IK Oskarshamn i förlustmatchen mot serieledande Luleå. Foto: Ossian Mathiasson

På torsdagskvällen åkte IK Oskarshamn på sin tionde raka SHL-förlust - och återigen var den hedersam (4-3 till serieledande Luleå efter förlängning). I och med förlusten kan nog IKO nu börja förbereda sig inför ett kommande kval.

Serieledande Luleå borta för jumbon IK Oskarshamn.

Torsdagskvällens uppgift var på förhand allt annat än lätt. IKO bjöd dock återigen på en stark insats, men som så många gånger tidigare den här säsongen räckte det inte längre än till en hedersam förlust.

Modigs åttonde mål

Ställningen efter den första perioden var 1-1, sedan Jonas Engström kvitterat hemmalagets ledning.

När Vimmerby Hockey-fostrade Markus Modigs sedan pricksköt in 2-1 för Oskarshamn i mitten av den andra perioden (hans åttonde mål för säsongen) var IK på gång. Modigs mål var läckert värre, ett stenhårt handledsskott upp i krysset.

Svagt spel fem mot tre

Oskarshamns ledning stod sig dock inte länge. 2-2 kom bara sekunder senare, och i den tredje perioden fick Luleå en drömstart med 3-2 redan i den första minuten.

Resten av slutperioden var jämn. Oskarshamn fick chans att spela fem mot tre i över en minut, men då mäktade man bara med att få iväg ett ynka skott på mål.

Sen IKO-kvittering

Laget gav dock inte upp, och med knappt fyra minuter kvar att spela krigade laget in kvitteringen efter en lång och tilltrasslad situation framför Luleås mål.

Målskytt var LHC-värvningen Filip Karlsson (hans första mål).

I slutminuten satte Luleå brutal press på Oskarshamn, men det oavgjorda resultatet stod sig tiden ut.

Kvalspel allt närmare

14 sekunder in i overtime tvingades Jonas Engström dra på sig en utvisning för att hindra en fri hemmaforward från att göra mål.

I det numerära underläget orkade dock inte IKO och deras storspelade målvakt Daniel Rosengren. Med bara sekunder kvar av sitt powerplay avgjorde Luleå genom ett vasst avslut av Daniel Komarek.

I och med kvällens förlust kan IK Oskarshamn med all sannolikhet redan nu börja förbereda sig på att toppa formen till ett kommande SHL-kval.

Med 18 poäng kvar att spela om ligger laget 14 poäng efter Linköpings HC på säker mark,