Annons:

Horsky efter segern:

Phil Horsky var stolt över sitt lag efter segern i Kallinge.

Horsky efter segern: "En signal om attityd och karaktär"

Vimmerby Hockey har utjämnat matchserien mot Kallinge/Ronneby IF. 4-2 på bortais ger en helt avgörande match i morgon.
– Grabbarna visar attityd och karaktär. Det är hatten av för det, säger tränaren Phil Horsky.

Annons:

Vimmerby Hockey förlorade hemmamatchen i playoffmötet mot Kallinge/Ronneby.

Det gav Blekingeklubben matchboll redan i match två på fredagskvällen. Men det blev inget firande för KRIF. Vimmerby gjorde en stark insats och vann med 4-2. 

Därmed blir det en helt avgörande match mellan lagen under lördagen. 

– Det är som första matchen, vi är bättre än dem, framför allt i spel fem mot fem. Det var bra genomfört av oss, det var disciplinerat och vi var bättre över 60 minuter. Kallinge är farliga, men vi behandlade pucken bra. De är farliga om man tappar puck eller inte gör det bra genom mittzon. Vi känner till deras svaghet och utnyttjade det. Jag tycker att deras svaghet är försvarszon och de får problem när vi sätter press på backarna, säger VH-tränaren Phil Horsky. 

"All press på dem"

Vimmerby hamnade i ett tidigt 1-0-underläge, men kom tillbaka starkt. Jesper Norbäck kvitterade i slutet av den första perioden och i mellanakten kom 2-1 genom Roman Semjonov. 

VH såg ut att ha bra kontroll, men Kallinge kvitterade till 2-2. Skulle tisdagens match upprepa sig? Nej, inte den här gången. Bara 20 sekunder senare gjorde Christoffer Rasch 3-2 för Vimmerby.

– Det är klart att det var jätteviktigt. Det var riktigt starkt. Vi gör det bra direkt från tekningen och kommer in på ett bra sätt i anfallszon. Det är mycket i huvudet där, det känns som att det knäckte dem. Det är attityd av killarna, att aldrig ge sig. Att komma tillbaka så här efter en tuff förlust i tisdags, det är en signal om attityd och karaktär. Hatten av för grabbarna, säger Horsky. 

Phil Horsky fortsätter att lägga över all press på motståndet.

– All press är på dem. Titta på hur de har satsat, hur de har chansat för att komma hit. Vi har gjort det jättebra, vi är inte nöjda, men de måste vinna. De är medvetna om det. Vi måste inte vinna. Det är en psykologisk fördel för oss. 

"Ingen större skillnad"

Ifjol – i playoff 3 – förlorade Vimmerby hemmamatchen mot Kristianstads IK, vann den första bortamatchen för att sedan förlora i en tredje och avgörande. 

– Det är en bra jämförelse, du är påläst. För mig spelar det ingen roll, det här är en ny match. Pressen är på dem, det är sanningen. Vi har mycket energi över fyra kedjor och vi gör det bättre över 60 meter. Det är en psykologisk fördel för oss nu. Jag vet att vi har mer att ge också. 

Såg du några nya taktiska detaljer i deras spel du tar med dig till i morgon?

– Jag såg ingen större skillnad. Det var lite annat i tekningar och speluppbyggnad, men det ska vi analysera. Jag tycker att de har ett spel och att vi är svårare att försvara sig emot. Vi är mer oberäkneliga. Men jag ska analysera och förbereda oss för allt. 

"Analyserat deras PP"

Vimmerby drog bara på sig två numerära underlägen under hela matchen. Det blir en nyckel i morgon också, tror Phil Horsky. 

– Det var jättebra. Målsättningen är att vara under sex minuter. Men oavsett det så har vi analyserat deras powerplay. Vi försvarade oss bra mot deras PP, men det blir nyckeln, inget snack om det. Det är deras styrka. De väntar bara på momentum från deras powerplay. I spel fem mot är det fördel för oss. Vi behöver ha aggressivitet, men hålla oss borta från utvisningsbåset.

Hur ska ni ladda om?

– Vi ska sova, ta det lugnt och ha lite kortare värmning bara för att svettas lite. Sedan blir det videogenomgång och sen kör vi igen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt