Annons:

Succéforwarden tror på lång säsong för VH

Liksom resten av laget har speedige VH-forwarden Oscar Gustafsson lyft rejält den senaste tiden. Foto: Ossian Mathiasson

Succéforwarden tror på lång säsong för VH

Han svarade för tre poäng (2+1) i playoffmatcherna mot KRIF, har en rad starka insatser i ryggen och ett självförtroende på topp.
– Om vi kör på som mot Kallinge kan vi gå riktigt långt, säger speedige VH-forwarden Oscar Gustafsson.

Annons:

Vimmerby Hockey avfärdade Kalling/Ronneby med 2-1 i matcher i playoff 1 till den allsvenska kvalserien. Overtime-förlusten hemma i den inledande matchen sved, men sedan övertygade laget stort och vann med totalt 8-2 i helgens båda bortamatchen (4-2 och 4-0).

Men det var nästan sättet man gjorde det på som imponerade mer än siffrorna.

"Klart bättre laget"

– Vi gjorde en bra matchserie, och det var riktigt kul att spela – lite smågrinigt, precis som det ska vara. KRIF är ett spelskickligt lag med stark offensiv, men jag tycker vi var det klart bättre laget i samtliga tre matcher, säger VH-forwarden Oscar Gustafsson.

Vad tycker du är förklaringen till er seger?

– Det känns som att vi orkar hålla i vårt spel, vi orkar helt enkelt lite mer än vad de gör. Vi är strukturerade, håller oss till det vi ska göra och tror på det.

Inledde tveksamt

Precis som laget inledde Oscar Gustafsson säsongen lite tveksamt, men har växt allt eftersom. I de två sista matcherna mot Kallinge fick Oscar en ny omgivning på isen. Han bildade då kedja ihop med Nils Rygaard och Jakob Karlsson. Resultat? Två mål på två matcher.

– Det har funkat jättebra. Både Nils och Jakob är enkla att spela med, och det funkade redan på första träningen. Mot Kallinge åkte vi mycket skridskor och skapade också en hel del.

– För min egen del tycker jag att säsongen har varit okej. Det började väl inte som jag tänkt mig, men jag tycker att jag har utvecklas och tar steg framåt.

"Blir en del video"

I morgon, tisdag, inleds playoff 2 med hemmamatch mot Huddinge. Laget kom fyra i Hockeyettan Östra, men steppade sedan upp i Allettan där man bara var en poäng från serieseger på sin andraplats.

– Det ska bli riktigt kul. Jag vet inte så mycket om dem än, men jag antar att det blir en del video innan matchen. Vad jag har hört är att de ska påminna lite om KRIF – en vassare offensiv än defensiv.

Hur långt tror du Vimmerby Hockey kan räcka?

– Om vi kör på som mot Kallinge kan vi gå riktigt långt. Det här är verkligen svinkul, framför allt att få göra det tillsammans med vår underbara publik. Stödet i Kallinge var otroligt, och det är så viktigt och uppskattat. Det gör verkligen skillnad, säger Oscar Gustafsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt