TVÅ URSTARKA PERIODER AV VH – DRÖMLÄGE MOT HUDDINGE

Vimmerby Hockey har skaffat sig ett drömläge i matchserien mot Huddinge. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerby Hockey inledde den första matchen i playoff 2 formidabelt. Och avslutade den urstarkt. Genom att vinna kvällens match hemma mot Huddinge med 5-3 har man skaffat sig ett bra läge inför helgens fortsättning.

Vimmerby Hockey har gjort ett flertal urstarka förstaperioder. Mot Huddinge blev det en ny sådan. Gästerna från Stockholmsregionen hade visserligen de två första minuterna, men därefter var det Vimmerby för hela slanten i 18 minuter.

VH spelade stundtals ut gästerna och skapade en stor mängd chanser.

Norbäcks första

Efter fyra minuter och 37 sekunder spräckte hemmalaget också nollan. Niklas Salo testade Pontus Eltonius som räddade, men han hade inte en aning om var pucken tog vägen. Det förstod dock Jesper Norbäck, som i öppet mål kunde skjuta 1-0 till Vimmerby.

Hemmalaget fortsatte att trycka på och skapa farliga chanser och till slut kom också 2-0. Jakob Karlsson stod för en genial passning – och Edwin Johansson snärtade upp 2-0.

VH fortsatte att dominera spelet och gästernas coach tvingades till och med ta timeout.

Mot slutet av perioden fick VH chansen att spela fem mot tre, men för hemmalagets del var powerplay-spelet för svagt.

Siffror i underkant

Vimmerby gick in till pausvilan med ledning 2-0 och det kunde definitivt – och kanske till och med borde – ha varit en större ledning för hemmalaget.

I den andra perioden kom Huddinge ut bättre, men när Björn Jonason visades ut efter drygt fem minuter fick Vimmerby en gyllene chans att göra 3-0.

Det numerära överläget som följde var dock mycket svagt och Huddinge hade mer puck trots endast fyra man på isen.

Uppenbarligen gav det energi till Huddinge, som därefter tog över perioden fullständigt. Efter drygt elva minuter av mellanakten reducerade Kim Lenhammer till 2-1, bara sekunder efter att bortalagets powerplay var över.

Huddinge fortsatte att skapa chanser och med fyra minuter kvitterade gästerna till 2-2. Olyckligt nog var VH:s lagkapten Jakob Karlsson sist på pucken.

VH imponerade

Känslan inför den tredje perioden var att Huddinge hade ett stort psykologiskt övertag efter den sena kvitteringen i den andra akten.

Men det syntes inte.

Vimmerby kom ut starkt igen och Jakob Karlsson revanscherade sig gruvligt när han satte 3-2 efter fem minuter och 28 sekunder.

VH klarade sedan av ett boxplay och såg ut att ha kontroll på matchen. Med knappt fem minuter kvar sköt också Grumsförvärvet Jesper Norbäck 4-2 för hemmalaget.

Huddinge gick för det, plockade ut målvakten och gjorde också 4-3 med mer än minuten kvar. Huddinge fortsatte trycket och gick för ett kvitteringsmål, men i stället kunde Anton Carlsson göra 5-3 och ge Vimmerby ett drömläge i jakten på playoff 3.