Annons:

Horskys stora hyllning till klacken:

Phil Horsky hyllade VH-klacken stort efter avancemanget till playoff 3. Foto: Viktor Allvin

Horskys stora hyllning till klacken: "Vilka fina människor"

Vimmerby Hockey är klart för playoff 3. Då väljer tränaren Phil Horsky att hylla lagets karaktär – och VH-fansen.
– Vilka fina människor. Man underskattar ibland vad det betyder, säger han efter 4-3-segern i Huddinge.

Annons:

För andra året i rad väntar playoff 3-spel för Vimmerby Hockey. Detta efter att VH besegrat favoriten Huddinge med 2-0 i matcher. Nu har Vimmerby valts av både Kallinge/Ronneby och Huddinge – och slagit ut båda två.

– Det är imponerande hur mycket vi får ut av varje individ. Vi är ett playofflag, alla steppar upp, det finns en växel till att lägga i. Det finns så mycket hjärta och attityd i det här laget, VH-tränaren Phil Horsky.

Huddinge gick till pausvila med 2-1 efter den första akten. 

– Jag tycker att vi hade lite för mycket respekt för dem. Man ska ha respekt, men inte för mycket. Huddinge kom inte ut så hårt som vi trodde. Vi var inte överraskade, men de hade inte lika mycket energi som i första matchen. De spelade lite annorlunda.

"Ett nyckelmoment"

I den andra perioden fick Huddinge tryck på Vimmerby och hade långa byten i anfallszon.

– Vi visste att andra perioden skulle bli nyckeln. Vi gjorde ett bra jobb, men deras styrka är skickligheten och hur de spelar. De är överlägsna ibland med sina långa byten och sätter oss i svåra situationer. 

Hur viktigt blir ert 3-2-mål precis i slutet för er psykologiskt?

– Det är självklart viktigt, det är ett nyckelmoment. Med 3-1 i periodpausen blir det något annat. Men jag tror också med 1-3 med det här laget, med de chanser vi hade, så visste jag att vi skulle ha chansen. Försvarsmässigt stänger vi ner dem bra, förutom några moment. 

Phil Horsky hyllade Huddinges powerplayspel stort.

– Vi har scoutat deras PP mycket och de är farliga på varje sida. Mot Kallinge, när vi stängde deras spel, hade de ingenting. Men här måste man stänga två, tre, för de är så kreativa. Det är det bästa PP-spel jag sett under hela säsongen. Jag tycker framför allt att backarna gjorde ett fantastiskt jobb i boxplay.

"Var något extra"

VH-tränaren sken som en sol när bortapubliken kom på tal.

– Jag har både spelat och coachat framför stor publik, men det här var något extra. Allt snack, två fulla bussar, över 200 personer. Vilka fina människor. Vimmerby är hockeykultur, det här är en hockeytown, fansen bevisar det. På tisdag ska vi fylla hallen. Vi behöver alla där, vi behöver bättre stämning än i dag. Tar vi första matchen har vi jättestor chans. 

Hur mycket betyder det här stödet?

– Det betyder väldigt mycket. Man underskattar det lite grann ibland, men redan i omklädningsrummet var det mycket snack. Man känner alla, det är speciellt, det är så roligt. Jag är så stolt och glad för både föreningen och staden. Det finns en tydlig attityd och karaktär i det här laget, jag är väldigt nöjd med det. 

Du ser otroligt glad ut?

– Jag är väldigt glad, nu ska vi njuta av det här på vägen hem. Sedan är det ledigt i morgon och sedan ska vi ladda om och scouta som vanligt på söndag. Vilken playoffhockey vi spelar, men vi har inte sett allt än. Vi har lite mer att ge. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt