Annons:

Massivt supporterstöd –

Pelle Ström hyllade fansen efter den starka bortasegern mot Huddinge. Foto: Viktor Allvin

Massivt supporterstöd – "Som att spela på hemmaplan"

Vimmerbyfansen kraftsamlade och tog över Björkängshallen i Huddinge totalt. Två fulla bussar, plus ett stort antal personbilar.
– Det är helt jävla otroligt. Det är det bästa stöd vi haft, säger Anton Carlsson efter VH-segern.

Annons:

Ja, att Vimmerby Hockey är ett publiklag, det är sedan gammalt. Nu är bortaföljena igång rejält också. Två bussar till Kallinge, två bussar till Huddinge och hockeysnack överallt.

– Det känns jätteskönt. Vi vann båda matcherna och vann läktarmatchen också, säger Pelle Ström och fortsätter:

– Det är så kul att spela, det är en jävla atmosfär att åka in till, det är som hemma. Riktiga krigare som åker hit och stöttar.

"Det gör skillnad"

– Det känns inombords att det är viktigt. Att folk bryr sig, man får ett helt annat go, det betyder så mycket för så många. Jag vet själv när jag spelade i Pantern, en klubb som kanske 50 personer bryr sig om. Det känns som om man spelar för stan nu, liksom, säger lagkaptenen Jakob Karlsson om stödet hemifrån.

Han, liksom Anton Carlsson och Pelle Ström, har VH som moderklubb och att spela såna här matcher blir ännu roligare då.

– I en sån här tajt match, vi ligger under, men det är det som är det lilla extra, det hjälper till otroligt. Jag tycker vi gör en bra förstaperiod, känner att vi har dom där vi vill. Dom är väldigt skickliga, men vi sa det, att dom vil inte det här lika mycket som vi. Vi går ut och spelar en så sjukt stabil sistaperiod, gör två snygga mål och nu är vi här, säger Anton Carlsson.

Vilket lag som väntar härnäst avgörs på söndag.

– Det spelar ingen roll, vi får en dag mer vila. Huddinge är kanske ett av de allra bästa lagen i ettan och nu har vi slagit ut dom i två raka, så jag tror inte direkt det är något lag som vill välja oss, avslutar Anton.

Kapten Karlsson var nöjd efteråt:

– Det känns underbart. Jag är otroligt imponerad av laget. 2-0, 3-1, vi ger aldrig upp. Kommer alltid tillbaka. Vi kommer ha bra chans vilka vi än får nästa runda, säger han.

Viktor Allvin

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt