Annons:

14:e raka förlusten för IK Oskarshamn

VH-fostrade Markus Modigs hamnade tyvärr i centrum på grund av ett missat givet mål. Foto: Ossian Mathiasson

14:e raka förlusten för IK Oskarshamn

IK Oskarshamn åkte ikväll på ännu en SHL-förlust. Rögle var starkast i en match som varken saknade dramatik eller märkliga sekvenser.

Annons:

Sett till placeringen, där IK Oskarshamn ligger cementerat i botten, hade kvällens hemmamatch mot Rögle så klart ingen betydelse. Men uppladdningen inför den kommande kvalserien behöver nog något helt annat än en svit av 14 raka matcher med förluster.

Problem med målskyttet

Återigen gjorde IK Oskarshamn det ganska bra, men laget har stora problem med sitt målskyttet, och är det lag som har gjort minst antal mål i serien – 104 stycken på 50 matcher.

Vimmerby Hockey-fostrade forwarden Markus Modigs, som har en stark säsong i ryggen, speglade det ganska tydligt.

Från en halvmeter, i position bakom Rögles målvakt och med helt öppet mål – och då menar jag helt öppet – studsade pucken till framför Markus klubba, och en av årets mest olyckliga missar var ett faktum. Men ändå lite typiskt.

"Bara för dåligt"

– Jättenära, men det är bara för dåligt att inte göra mål där, sa Markus Modigs i en intervju med C More.

– Det blev en studs och jag var trött när jag kom där. Jag vet inte, men jag får bara ingen träff.

Ställningen var då 1-0 till Rögle efter mål av Erlend Lesund. Daniel Zaar gjorde sedan 2-0 innan IKO:s Rickard Palmberg reducerade till 1-2, vilket också blev slutresultatet.

Oskarshamn hade svårt att skapa något tryck på slutet, och gästernas seger var inget att säga om. Faktum är att IKO inte ens lyckades plocka sin målvakt.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt