Annons:

Virusoro gör att kvalserien kan ställas in:

Kvalserien till Hockeyallsvenskan kan komma att ställas in på grund av coronaviruset. Foto: Ossian Mathiasson

Virusoro gör att kvalserien kan ställas in: "Då kan inte vi spela"

Vimmerby Hockey är 60 minuter från kvalserien till Hockeyallsvenskan. På grund av oron för coronaviruset kan kvalserien tvingas att ställas in. 
”Om SHL och Hockeyallsvenskan bestämmer sig för att ställa in allting, då kan inte vi spela”, säger Hockeyettans ligachef Mats Johansson till HockeyNews.se.

Annons:

Folkhälsomyndigheten informerade vid en pressträff på onsdagseftermiddagen om att det inte finns något beslut om att större evenemang kommer stoppas. 

”Vi för en dialog med regeringen. Det här arbetet inleddes under morgonen och vi räknar med att få det klart under dagen”, sa statsepidemiolog Anders Tegnell vid dagens presskonferens.

Vimmerby Hockey är nära att avancera till kvalserien om de lyckas vinna en match i Hudiksvall men den stora frågan är om kvalserien kan spelas, något som Hockeynews.se rapporterade om på onsdagen. 

”Dels har jag kontakt med Abbe Törsleff som är säkerhetschef inom svensk ishockey och sen följer jag med hela tiden på nätet vad Folkhälsomyndigheten säger och rekommenderar. I slutändan är det upp till vår regering och vad de tar för beslut. Jag hörde i morse ett förslag om att man inte skulle tillåta evenemang som samlar fler än 500 åskådare och då ligger vi ju skrynkligt till, men det finns inget beslut än. Kommer det ett beslut har vi bara det att rätta oss efter. Man kan inte göra så mycket mer än att ha ögonen och öronen öppna vad det kommer för dekret”, säger Hockeyettans ligachef Mats Johansson till HockeyNews.se.

"Inget scenario som är omöjligt"

Om SHL och Hockeyallsvenskan bestämmer sig för att inte spela någon mer ishockey har inte Hockeyettan något annat väl än att göra samma sak. 

På Hockeynews.ses fråga om kvalserien skulle kunna bli inställd rent teoretiskt svarar ligachefen så här: 

”Det finns inget scenario som är omöjligt, det är ett diplomatiskt svar, men jag skulle tycka det var ofantligt tråkigt. Men å andra sidan, om SHL och Hockeyallsvenskan bestämmer sig för att ställa in allting då kan inte vi spela. Där är vi katten på råttan och råttan på repet. Om SHL bestämmer sig för att inte spela vilka ska vinnaren mellan Modo och Björklöven möta då? Det blir en reaktion neråt. Ställer allsvenskan in saknar vi två lag i kvalserien”.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt