Annons:

KLART: Kvalserien spelas som planerat – men utan publik

Vimmerby Hockey är en seger från Kvalserien och den kommer att spelas som planerat. Foto: Ossian Mathiasson

KLART: Kvalserien spelas som planerat – men utan publik

Vimmerby Hockey är en vinst ifrån Kvalserien till HockeyAllsvenskan – och den kommer att spelas som planerat. Det beslutet fattades i dag sedan de inblandade klubbarna diskuterat situationen under ett telefonmöte. 

Annons:

AIK, Kristianstad och Väsby är redan klara för Kvalserien. Under helgen ska de tre sista lagen korsas. Vimmerby har 1-0 mot Hudiksvall och samma läge har Tranås mot Mariestad och Visby/Roma mot Troja/Ljungby. 

Med anledning av gårdagens besked från regeringen om att förbjuda alla sammankomster med över 500 personer möttes klubbarna i ett telefonmöte i dag och kom överens om att spela Kvalserien som planerat, dock utan publik. Det berättar Hockeynews.  

– Det var en bra diskussion där alla fick säga sitt. Alla var intresserade av att få till en lösning, till slut var alla tämligen överens. Vi kör kvalserien inför tomma läktare. Förutom SHL-slutspelet, som har skjutits upp, så fortsätter svensk hockey spelas, säger Hockeyettans ligachef Mats Johansson till HockeyNews.se.

"Givetvis en invändning"

Att spela utan publik blir förstås en hård smäll för klubbarna. 

– Det var givetvis en invändning som klubbarna hade. Det är dyrt att inte kunna ta in publik, men nu har klubbarna några dagar på sig att vara kreativa och försöka hitta på grejer för hitta intäkter, säger Johansson och syftar på biljettkampanjerna som exempelvis Björklöven och Modo har dragit i gång, säger Mats Johansson. 

Kvalserien inleds den 19 mars. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt