Annons:

Allsvenska kvalet pausas på obestämd tid

Det blir ingen slutspelsfest i Västervik – åtminstone inte nu. Foto: Ossian Mathiasson

Allsvenska kvalet pausas på obestämd tid

Tidigare i dag avslöjade Sportbladet att kvällens matcher i Slutspelsserien skjuts upp. Nu meddelar HockeyAllsvenskan att alla matcher skjuts upp på obestämd tid. 

Annons:

Beslutet gäller alla kommande matcher och tills vidare. 

"Beslutet är taget med anledning av det pågående utbrottet av Corona-viruset och den globala pandemi som råder och syftar till att säkra hälsan för spelare, ledare, domare och övriga involverade samt att minska den smittospridningsrisk som föreligger.

Pausen råder tills vidare och säsongen kommer att återupptas om och när det bedöms säkert att fortsätta spela för alla inblandade", skriver HockeyAllsvenskan på sin hemsida. 

"En svår och ny situation"

När ett nytt besked kommer är oklart i nuläget. 

"HockeyAllsvenskan kommer att informera om eventuella ändringar som kan komma att ske nu när ligan och klubbarna tillsammans med övriga aktörer och intressenter inom hockeyn arbetar för att hitta bästa väg framåt.

Det här är en svår och ny situation för oss alla där vi inom hockeyn är en del av ett större sammanhang och det är viktigt att vi alla tar hand om varandra. HockeyAllsvenskan ber om förståelse men känner också en trygghet i att våra fantastiska supportrar har sympati i den här prövande tiden."

Några besked om Hockeyettan och SHL har inte lämnats under dagen. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt