Annons:

Nymans poängskörd har ökat för varje säsong – vill bidra i nya klubben

Jonas Nyman är ett intresset tillskott i Vimmerby Hockeys trupp till årets säsong. Foto: Ossian Mathiasson

Nymans poängskörd har ökat för varje säsong – vill bidra i nya klubben

Värmlänningen Jonas Nyman är en van poänggörare. Den offensivt skicklige forwarden är värvad för att göra just det i Vimmerby Hockey. 
– Jag får en känsla av att jag kan utvecklas och bli en bättre hockeyspelare här, säger nyförvärvet Jonas Nyman.

Annons:

23-årige Jonas Nyman är ett av Vimmerby Hockeys mest spännande nyförvärv inför årets säsong i Hockeyettan. Den Färjestads BK-fostrade forwarden har tre raka säsonger i den västra Hockeyettan bakom sig, först ett år i Köping och sedan två år i Skövde. 

Han har höjt sin poängskörd för varje säsong i Hockeyettan med totalt 87 poäng på 113 matcher. 

"Följer spelidén som vi tar på fullt allvar"

Nu har forwarden förhoppningar om att fortsätta leverera poäng i Vimmerby. På söndag väntar seriepremiär mot ständigt bottentippade Tyringe. 

– Det ska bli riktigt kul att serien drar igång på söndag. Det har man gått och väntat på sedan hela truppen träffades för första gången för någon månad sedan, säger Jonas Nyman. 

Vad har du fått för intryck av din nya klubb?

– Vi har helt klart ett bra lag. Alla spelare gör jobbet, kämpar tillsammans och följer spelidén som vi tar på fullt allvar. Jag har en bra känsla för VH, säger Jonas Nyman. 

Därför hamnade Nyman i Vimmerby

Efter tre säsonger i den västra serien kände Nyman att han ville testa sina vingar i en ny klubb och i en ny stad. 

– Jag kände att jag ville testa på spel i en ny serie. Vimmerby har varit med i Hockeyettan-toppen i flera säsonger och när det blev aktuellt så fanns det inget att tveka på. VH tror mycket på mig. Jag får en känsla av att jag kan utvecklas och bli en bättre hockeyspelare.

Hur ser du på din egen framtid? Vimmerby lär väl inte vara din slutdestination?

– Det är klart att jag har allsvenskan som mål men jag vill utvecklas och bli en bättre spelare innan jag tar det stora steget. Jag tycker att jag är på god väg att bli bättre. 

Är drömmen att få representera Färjestad i SHL på sikt?

– Det hade varit kul. Men målet är som sagt att bli bättre och utvecklas, sedan får vi se hur långt det går. 

"Hittat bra kemi i vår kedja"

Han har sina styrkor i det offensiva spelet med förmågan att göra mycket poäng. VH har spelat sju försäsongsmatcher och Jonas Nyman, som bildar kedja tillsammans med nye lagkaptenen Anton Carlsson och Mattias Wigley, har producerat fem mål.

– Jag vill vara en offensiv spelare och bli bättre på allting, framför allt mitt offensiva spel. Det är givetvis min starkaste sida och jag vill fortsätta att bidra med det. Wigley och Anton (Carlsson) är riktigt bra. Vi har hittat bra kemi i vår kedja.

Vimmerby har satt upp ett första delmål som handlar om att ta sig till allettan, dit laget inte gick förra säsongen då man hamnade i fortsättningsserien med lyckat resultat. 

– Klart att vi har allettan som mål och vi vill slåss om topplaceringarna. Som lag ska vi gå ihop och spela bra, då fixar vi det. Stundtals har vårt spel sett riktigt bra ut på försäsongen. Vi ska fortsätta med det och då har vi stora chanser att ta en topp-fem-placering:

Vad vet du om helgens premiärmotståndare?

– Jag har faktiskt aldrig mött dem tidigare så jag har dålig koll. Vi är sjukt taggade för premiären. Vi ska köra vårt spel, sedan kommer det troligtvis räcka till en vinst. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt