Annons:

Tekniken i fokus på hockeyskola i Vimmerby

För första gången någonsin arrangerade Vimmerby Hockey en hockeyskola under förra veckan. – Det känns som att killarna och tjejerna haft kul och fått med sig bra saker, säger initiativtagaren Stefan Lundqvist.

Annons:

Fotbollsskolor är vanliga i vår trakt. Annat är det med hockeyskolor. När Vimmerby Hockey stod som värd för en sådan under fem dagar förra veckan var det första gången någonsin.

– Hockeyskolor finns i väldigt många klubbar. Dels är det en liten inkomstkälla, men jag drog igång det främst för att våra egna killar och tjejer ska bli erbjudna någonting på hemmaplan. Många unga kan tycka att det är lite jobbigt att åka i väg ensamma på läger en vecka, säger Stefan Lundqvist. 

A-lagsspelare på isen

Ett 60-tal barn, födda 2001 till 2006, nappade på idén om en hockeyskola på hemmaplan.

– Det känns som att de har haft kul och fått med sig många bra grejer. Det är ju litet syftet, att de ska få med sig i alla fall någon grej som de kan jobba vidare med.

Vad har ni gjort under veckan?

– Fokus har legat på teknik. Under sista dagen var det bara matchspel.

Under veckan fick lägret också besök av några av klubbens A-lagsspelare,

– Det tycker killarna och tjejerna har varit roligt. Vi hade också A-lagstränaren (Jeff Hällegard) på isen under två pass, berättar Stefan Lundqvist.

Kan utvecklas

Eventuellt kan konceptet med en hockeyskola utvecklas i framtiden.

– Vi får utvärdera och se hur vi ska jobba vidare. I år har vi inte marknadsfört det utan främst vänt oss till våra egna ungdomsspelare. Men ryktet spred sig lite så i början av veckan hade vi ett par spelare från Östergötland här.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt