Annons:

Kempainen om förlösande k(e)mpamålet:

Oliver Kempainen jublar ikapp med lagkamraterna efter 3–0-målet. Foto: Ossian Mathiasson

Kempainen om förlösande k(e)mpamålet: "Bara vilja som gick igenom där"

Vimmerby Hockey imponerade stort mot Tranås AIF. Oliver Kempainens 3–0-mål var ett tecken på att VH var påslaget. 
– Det var nog bara vilja som gick igenom där, säger Oliver Kempainen. 

Annons:

Vimmerby Hockey tog en välförtjänt 3–0-seger och gjorde processen kort med Tranås AIF som inte hade en chans i säsongens första derby. 

– Det är alltid skönt att komma hit och ta tre poäng. Det är ändå derby mot Tranås. Redan när jag kom hit första gången så kände jag att det var något speciellt med ett derby mot Tranås. Det var viktigt för Vimmerbyborna och det är klart att det smittar av sig på oss som inte är från byn, säger Oliver Kempainen. 

"Skönt att pucken slank in"

Vimmerby gjorde en på det stora hela finfin insats i Stiga Arena och sköljde över Tranås. VH parkerade i offensiv zon och spelade stundtals ut stora delar av sitt register. Med en minut kvar av andra perioden svarade VH-forwarden Oliver Kempainen för det så viktiga 3–0-målet som på sätt och vis punkterade tillställningen.

– Det har varit lite frustrerande eftersom jag inte har gjort något mål i år. Det var nog bara vilja som gick igenom där, säger Oliver Kempainen. 

Han jobbade hårt i backcheckingen, erövrade pucken från en Tranåsback, blev ren framför målvakten och hittade en lucka mellan benen.  

– Det var skönt att pucken slank in mellan benen. Om jag ska vara ärlig så missade jag skottet men den gled in mellan benen på målvakten ändå. Det var skönt och lättade lite vikt från axlarna. 

"Hade ingenting att hämta"

Vimmerby spelade fullständigt ut Tranås i de två första perioderna och Kempainen håller med. 

– Jag tycker att vår insats är riktigt bra. Vi kom ut bra från start och de hade nästan ingenting att hämta. Det var en riktigt stabil seger och insats. 

Vad är det som funkar så bra?

– Det känns som att vi har fått ihop ett bra lag. Phil (Horsky) har fått sätta sitt system och alla köper det. Alla nyförvärv har kommit in bra i det, det är vår styrka. 

Vimmerby har slagit både Tyringe och Tranås i säsongsinledningen. Härnäst väntar Troja/Ljungby på fredag kväll. 

– Det är klart att det är skönt med två raka segrar. Det viktigaste är att spelet ser bättre och bättre ut för varje match som vi spelar. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt