VSGF-MATCHEN SPÅRADE UR – SJU MATCHSTRAFF EFTER VILT SLAGSMÅL

Med tre sekunder kvar av matchen mellan Virserum och Lenhovda i division 3 utbröt vilt slagsmål. Det slutade med att domarna delade ut sju matchstraff. Foto: Pixabay

Virserums SGF:s toppmatch mot Lenhovda IF spårade ur fullständigt i slutsekunderna. Sju matchstraff delades ut med tre sekunder kvar att spela och matchen innehöll totalt 203 utvisningsminuter.
– En Lenhovdaspelare gjorde en idiotgrej på Wesley (Howerton), säger tränaren Wictor Holmberg.

Virserum är inne i en viktig vecka med dubbla toppmatcher. Nu är första toppmatchen avklarad och VSGF vann med 4–1 mot toppantagonisten Lenhovda.

Med drygt två minuter kvar av inledningsperioden tog VSGF ledningen med 1–0 genom Jordan Fogarty. Det var också ett resultat som stod sig hela vägen fram till upptakten av tredje perioden. Jeremy McNeil sköt 2–0 efter 46.39 och Jordan Fogarty 3–0 med sitt andra mål för kvällen efter 55.16.

När Virserum drog på sig två utvisningar inom loppet av en minut tog Lenhovda chansen att spela sex mot tre och fixade 3–1-reduceringen. Närmare än så kom de inte och Virserums seger var alltför säker så Daniel Öhlund sköt 4–1 i tom bur med en minut och 38 sekunder kvar av matchen.

"Idiotgrej på Wesley"

Med endast tre sekunder kvar urartade matchen efter att Lenhovda-spelare delade ut en checking to the head på en VSGF-spelare och vilt slagsmål med flera spelare ur vardera lag utbröt på isen.

– En spelare i Lenhovda gjorde en idiotgrej på Wesley (Howerton). Han greppade tag om huvudet och dunkade honom i plexiglaset med full kraft. Deras spelare åkte och jagade honom, säger Wictor Holmberg och fortsätter:

– Situationen spårade ur och jag förstår mina spelare. Jag säger inget om det, man ska stå upp för sina lagkamrater när det händer något sådant. Kontentan av det han gör är att det blir slagsmål.

Domarna delade ut totalt sju matchstraff, tre för VSGF (75 utvisningsminuter) och fyra för Lenhovda (100 utvisningsminuter), i samband med slagsmålet.

Totalt innehöll matchen 203 utvisningsminuter och Holmberg var inte särskilt nöjd med domarinsatsen trots fjärde raka segern.

– Vi spelade mot sex man hela matchen. Vi har mycket utvisningar och vissa ska vi ha. Man får alltid utvisningar men vissa är pinsamma att vi får. Vi har inte domaren med oss så vi får anpassa oss och försöka ändra deras uppfattning om oss. Det är något som sitter i sedan gammalt.

"Inget snack om saken"

Virserum gjorde en stabil insats och var det bättre laget.

– Sett till 60 minuter är vi bättre. De är jobbiga att möta och har några duktiga spelare men det var inget snack om saken. Nu njuter vi av denna seger, tränar i morgon och laddar för derbyt mot Åseda på lördag.

Alla spelare var bra i VSGF. Extra beröm delades ut till Robert Davidsson, Daniel Öhlund, Jordan Fogarty och Thomas Mansbridge.

Virserum–Lenhovda 4–1 (1–0, 0–0, 3–1)

Första perioden: 1–0 (18.05) Jordan Fogarty (Thomas Mansbridge, Dominik Brzek)

Tredje perioden: 2–0 (46.39) Jeremy McNeil (Karl Torstensson), 3–0 (55.16) Jordan Fogarty (Thomas Mansbridge, Adam Koponen), 3–1 (56.12) Jacob Ståhl (Gustaf Strömvall), 4–1 (58.22) Daniel Öhlund i tom bur.

Skott: 41–25 (13–4, 11–8, 17–13)

Utvisningar, VSGF: 9x2 min, 3x5 min, 3x20 min, LIF: 5x2 min, 4x5 min, 4x20 min.