• Knapp förlust för Vimmerby Hockey i toppmötet

Troja var lite tyngre i toppmötet mot Vimmerby Hockey och gick segrande ur den jämna fajten. Foto: Micael Rundberg

Knapp förlust för Vimmerby Hockey i toppmötet

Fullpoängaren Vimmerby Hockey förlorade en jämn match mot topptippade Troja/Ljungby på fredagskvällen med 1-2. Troja var lite tyngre och lite noggrannare, men VH visade återigen att man verkligen kan mäta sig med de tänkta topplagen.

Det var en tät och jämn match mellan två ytterst disciplinerade lag som vi fick se i Vimmerby ishall på fredagen.

Den första perioden hade två ansikten. Vimmerby dominerade de första tio minuterna rejält med hög fart mot ett Troja som såg tungt och trögt ut. I försvarsspelet agerade Vimmerby kompakt.

I den femte minuten laddade Oskar Lindgren från blå linjen, Mathias Wigley styrde och hemmaledningen var ett faktum.

VH-pressen fortsatte och närmast 2-0 var Anton Carlsson, men hans handledsskott efter 10:30 träffade i kryssribban.

Kvittering i powerplay

Troja, som sköt sitt första skott på mål efter åtta minuter, verkade prata ihop sig på bästa sätt under det power break som kom tre minuter senare.

De sista nio minuterna av den första perioden lyfte laget upp spelet. VH klarade av ett numerärt underläge där ett ribbskott var närmast. Strax därefter, efter 15:42, kom dock kvitteringen till 1-1.

Vimmerbyförsvaret gav bort pucken i egen zon och fri med Tomas Rydén gjorde Noa Lindqvist-Muci inget misstag.

Under de två sista minuterna av perioden fick Troja åter chansen att spela i numerärt överläge, men VH redde ut stormen.

Disciplinerat och välorganiserat

Den andra perioden är inte mycket att rapportera om. En jämn period där två välorganiserade försvar plockade ner de försök till anfallsspel som skapades.

Efter 11:25 fick Troja chansen att spela i numerärt överläge för tredje gången, men ett starkt boxplay av Vimmerby bidrog till att gästerna inte skapade någonting.

Efter 17:29 var det dags för ännu en VH-utvisning, men även denna gång spelade Vimmerby riktigt bra med en man mindre.

Perioden knappt på poäng till Troja, men likväl mållös.

Ledningsmål av Romfors

Den tredje perioden hann inte börja innan gästernas Tobias Törnkvist och Vimmerby Oscar Gustavsson började slåss och fick lämna isen. En mer korrekt beskrivning kanske i och för sig är att Törnkvist började puckla på en försvarande Gustavsson, men varsitt matchstraff blev det.

Knappa tre minuter in i perioden fick VH chansen i numerärt överläge, men det blev resultatlöst.

07:49 in i perioden kom istället 2-1 till gästerna. Vimmerby tappade puck i mittzonen, Troja vände och William Romfors skickade upp ledningsmålet högt bakom Tomas Rydén.

Halvminuten senare åkte hemmalagets Gustav Jansson ut för hakning, och det var inte långt ifrån ytterligare ett Troja-mål vid ett par tillfällen, men fortsatt 1-2 med tio minuter kvar av matchen.

Svårt skapa heta chanser

Under matchens avslutande minuter gjorde Vimmerby ett ärligt försök, men man hade svårt att skapa de där riktigt heta chanserna.

Med två minuter kvar av matchen fick VH ett lagstraff för sex man på isen. Då tog tränare Horsky ut Tomas Rydén i målet och satsade på spel fem mot fem. VH tryckte på och med 39 sekunder kvar att spela drog Troja på sig en utvisning. Spel fem mot fyra för VH men med tomt mål.

Matchens sista chans fick Oskar Carlsson, men hans backskott smet utanför och matchen slutade 1-2.

Förutom matchens första tio minuter, då det nästan såg ut som att Vimmerby skulle kunna skölja över Troja, var gästernas seger ändå inte orättvis - även om matchen kunde ha gått åt vilket håll som helst.

Vimmerby Hockey-IF Troja/Ljungby 1-2 (1-1, 0-0, 0-1)

Första perioden: 1-0 (04:35) Mathias Wigley (Oskar Lindgren, Oskar Carlsson, 1-1 (15:42) Noa Lindqvist-Muci.
Tredje perioden: 1-2 (47:29) William Romfors (Martin Fransson, Victor Romfors).
Skott: 22-27 (11-10, 5-12, 6-5)
Utvisningar, Vimmerby: 1x5+20 min, 6x2 min. Troja: 1x5+20, 3x2 min.