Annons:

Avslöjandet bekräftat: Bröderna Davidsson klara för spel i VIK

VIK värvar spets i form av bröderna Davidsson. Foto: Ossian Mathiasson

Avslöjandet bekräftat: Bröderna Davidsson klara för spel i VIK

I går kunde vi avslöja att bröderna Marcus och Jonathan Davidsson ska spela i Västerviks IK. Nu har klubben bekräftat värvningarna. 

Annons:

Båda bröderna Davidsson har ett långt förflutet i Djurgårdens IF och har gjort många matcher tillsammans med Axel Jonsson Fjällby.

Nu återförenas trion, precis som vi kunde berätta i går, i VIK. 

Marcus Davidsson kommer från Växjö Lakers och Jonathan Davidsson lånas in från NHL-klubben Ottawa Senators. 

– Det är så klart en unik möjlighet under en unik säsong. Att få Jonathan och Marcus till Västervik är så klart något som vi tycker är extremt kul. Tillsammans med Axel bildade dom en giftig enhet i Djurgården, säger sportchefen Emil Georgsson i ett pressmeddelande. 

Jonathan lånas ut till VIK under denna säsong, men ska delta på NHL-campen när den väl startar. Kontraktet med Marcus Davidsson sträcker sig över den här säsongen. 

– När Anton Blomberg valde att bryta sitt kontrakt kände vi oss tvungna att fylla på forwardssidan och när denna möjlighet att knyta upp bröderna Davidsson dök upp blev det en perfekt lösning, säger Georgsson. 

Marcus Davidsson, 21, har närmare 200 SHL-matcher och är draftad av Buffalo Sabres. Jonathan Davidsson, 23, spelade sex matcher för Ottawa i NHL förra säsongen. 

Västerviks IK sänder ett tack till Slottsholmen Hotell & Restaurang AB som gjort värvningarna möjliga. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt