VIK FÖLL EFTER FÖRLÄNGNING MOT VÄSTERÅS

VIK föll hemma mot Västerås efter förlängning. Foto: Arkivbild

Västerviks IK inledde trippelmötet med Västerås IK genom att förlora efter förlängning. Rasmus Asplund avgjorde för gästerna redan efter 23 sekunder.

En märklig vecka väntar för Västerviks IK. I tre raka matcher ställs VIK mot ett och samma lag i serien. I kväll var det hemmamatch mot Västerås och inom sju dagar ställs man även mot Västerås på bortais för att sedan möta laget ännu en gång på hemmaplan.

Efter en mållös förstaperiod, där VIK vann skotten stort, tog hemmalaget ledningen med 1-0 efter knappt nio minuter i fredagens drabbning.

Victor Öhman gjorde ledningsmålet efter fint förarbete av Gerry Fitzgerald och Axel Jonsson Fjällby. Men VIK-jublet satte sig i halsen och bara 15 sekunder senare utjämnade Daniel Öhrn 1-1.

Det oavgjorda resultatet stod sig till periodvilan.

Avgjordes i förlängning

I den tredje akten fick Västervik ett fint läge att ta ledningen när den förre VIK-spelaren Jimmie Jansson åkte ut i två minuter. Trots bra powerplay-spel – och ett mycket fint läge för nyförvärvet Marcus Davidsson – blev det inget 2-1-mål där.

Matchen stod sedan och vägde med ett ganska klart skottövertag för VIK. Flera fina chanser missades också av hemmalaget.

Med mindre än fem minuter kvar drabbades Västervik av en tvåminutersutvisning – och Västerås fick en mycket fin chans att avgöra matchen. Efter ett bra boxplay åkte VIK på en ny smäll. Med 16 sekunder kvar av fyra mot fem-spelet åkte hemmalaget på en ny utvisning och Västerås fick en ännu bättre möjlighet.

Men VIK gjorde en mycket stark prestation och höll stången.

Men drömmen om en ny seger tog slut redan efter 23 sekunder av förlängningen. Rasmus Asplund gjorde det avgörande målet helt på egen hand.