Annons:

Vimmerby Hockey fyller på truppen med ytterligare ett nyförvärv. Foto: Ossian Mathiasson

POÄNGSTARK FORWARD KLAR FÖR VIMMERBY HOCKEY

Till omstarten av hockeyettan södra har Vimmerby Hockey gjort klart med forwarden Sebastian Vidmar (-94) för resten av den här säsongen. Det meddelade klubben i ett pressmeddelande på onsdgasmorgonen.

Annons:

Vidmar har under hösten spelat med Trelleborg i division två på grund av coronapandemin. Där har han gjort nio poäng (5+5) på fem matcher.

Under de senaste sju säsongerna har Vidmar, som är 191 centimeter lång och väger 92 kilo, spelat i Nordamerika med framgång i ligorna NAHL, NCAA och ECHL.

Förra säsongen gjorde Vidmar 23 poäng (7+16) för Norfolk Admirals i ECHL. Dessförinnan producerade han 103 poäng (40+63) på 137 matcher och fyra säsonger i den amerikanska collegeligan NCAA för New York-baserade Union College.

Säsongen 14/15 utsågs Sebastian Vidmar till MVP (most valuable player) i den amerikanska juniorligan NAHL (North American Hockey League). Han har även provat på spel i AHL för NHL-klubben Calgary Flames farmarlag Stockton Heat.

Sebastian Vidmar är fostrad i Malmö Redhawks organisation, där han också var lagkamrat med Vimmerby Hockeys backduo Linus Ljung och Eric Backman.

– Sebastian Vidmar är en klasspelare, som kommer stärka vår offensiv med sin kraftfulla skridskoåkning, vassa skott, och förmåga att producera poäng. Han hade från början tänkt att hålla igång i Trelleborg för att senare ansluta till spel i Nordamerika. Nu har division två tagit paus och det ser också ut som att det dröjer med spel i ECHL, eller inte alls blir av den här säsongen. Då blev han tillgänglig och vi kom snabbt överens om en uppgörelse. Vi är också tacksamma mot Trelleborg för gott samarbete, säger Vimmerby Hockeys sportchef Morgan Persson.

Sebastian Vidmar ansluter till Vimmerby Hockeys trupp i samband med onsdagens träning.

 

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt