ANDRA RAKA DERBYSEGERN FÖR VH MOT TRANÅS

VH vann med hela 6-2 mot Tranås.

För andra gången den här säsongen har Vimmerby Hockey vunnit ett derbyt mot Tranås AIF. Hemmamatchen slutade hela 6-2 (2-1, 1-0, 3-0) till VH.

Vimmerby Hockey fick en riktig mardrömsstart på derbyt. Redan efter en dryg minut skickad Tomas Rydén pucken över plexiglaset och Jonas Nyman fick sitta av en tvåminutersutvisning.

I slutet av det numerära överläget kom också 1-0 för gästerna genom Simon Rodling.

En spelare från vardera lag åkte lite senare ut efter en situation bakom TAIF:s mål. Det utnyttjade Vimmerby. Mattias Wigley sköt 1-1 snyggt i fyra mot fyra-spelet, framspelad av Anton Carlsson och Oskar Lindgren.

Med drygt fyra minuter kvar av öppningsperioden kom också 2-1 för hemmalaget. Todd Winder, som dittills fått sparsamt med speltid, sköt 2-1 mellan benen på Daniel Eriksson i bortamålet.

22-6 i skott

Vimmerby var sedan klart bättre än sitt derbymotstånd i den andra akten. 5.45 in på perioden kunde Philip Rondahl trycka in 3-1 och ge VH en tvåmålsledning.

Vimmerby fick inte långt senare en jättemöjlighet att utöka ledningen. I samma sekvens visades två Tranåsspelare ut och VH fick chansen i fem mot tre i hela två minuter.

Ett ganska svagt hemma-powerplay slutade dock utan mål. Skotten i den andra perioden vann VH med hela 22-6.

Tvåmålsskytt

I inledningen av den tredje perioden kändes det som att Vimmerby bara ville spela av matchen. Men efter drygt sju minuter lyckades Tranås hitta en 3-2-reducering. Nästan direkt efteråt drabbades Vimmerby av en ny tvåminutersutvisning – och TAIF fick en stor chans att utjämna.

Men VH höll undan och klarade av det numerära underläget.

När knappt fem minuter återstod gjorde Oscar Gustavsson 4-2 för Vimmerby och säkrade segern. Gustavsson var dock inte färdig där. Med två och en halv minut kvar av matchen sköt Oscar Gustavsson 5-2 i tom bur.

Innan matchen var helt över gjorde även Växjö Lakers-lånet Hampus Sjöbrink 6-2 för Vimmerby med en sekund kvar, vilket förstås blev slutresultatet.