Annons:

VH redo för intensiv matchperiod över jul och nyår – spännande värvning gör debut

Phil Horskys Vimmerby Hockey jagar en plats i allettan och går nu in i en period med sju matcher på 17 dagar. Foto: Ossian Mathiasson

VH redo för intensiv matchperiod över jul och nyår – spännande värvning gör debut

Vimmerby Hockeys senaste match var den 22 november. Nu ska VH spela sju matcher på 17 dagar för att försöka fixa en allettan-plats.
– Att spela matcher är vad vi tycker om så det ska bli roligt att komma igång igen, säger VH-tränaren Phil Horsky. 

Annons:

Vimmerby Hockey går nu in i ett mycket viktigt skede av Hockeyettan-säsongen med sju matcher på 17 dagar. 

Först ut är kvällens hemmamatch mot Kallinge/Ronneby, som har kommit tillbaka efter coronautbrottet i truppen och spelade för första gången på tre veckor match mot Borås i onsdags. KRIF föll med uddamålet mot Borås och ligger en poäng bakom VH med två matcher fler spelade. 

Popovic missar matchen

Phil Horsky, tränare i Vimmerby, tror att formen på VH-spelarna är hyfsat god utifrån förutsättningarna. 

– När vi kom tillbaka och hade de första träningarna efter covid-19-utbrottet så tog vi det väldigt lugnt. Det har varit viktigt att vara försiktiga och ge spelarna tid för att komma in i det igen så vi inte trycker på för hårt. Vi har ändå Popovic (Max) som fortfarande har vissa coronasymtom. Han mår inte så bra just nu så han måste vila ett tag till. Annars är alla spelare med och alla har återhämtat sig väldigt bra, säger Phil Horsky. 

Popovic var en av första spelarna i Vimmerby som drabbades av Vimmerby och det lär dröja ett tag innan han är tillbaka i spel.

– Han är borta i minst en vecka till. En läkare som vi har pratat med säger att spelare som har haft covid-19 måste få tid till att återhämta sig. Han har andningsbesvär och har förmodligen haft lite mer covid i lungorna, då måste vi ge honom mer tid. Hos oss i Vimmerby kommer hälsan först, säger Phil Horsky. 

Hur ser du på den intensiva perioden med sju matcher på 17 dagar?

– Vi visste att det skulle bli så här när vi drabbades av vårt coronautbrott. Det är synd att förbundet inte kan ge oss några dagar till så vi kan ta det lite lugnare. Men så är det, det är en press på oss. Det är vi och Nybro som har sju matcher kvar att spela men det är som det är. Det är kul att komma igång och positivt att vi kan spela hockey. Vi har tränat ett tag och nu drar vi igång, jag har längtat efter det här. 

"Ett slutspel över jul och nyår"

VH kommer spela många viktiga och avgörande matcher över jul och nyår så Horsky är inställd på att det blir ett speciellt jul- och nyårsfirande. 

– Det blir som ett slutspel över jul och nyår. Det är bara Stanley Cup som har det så här. Det är bara att göra det bästa av situationen. Det blir intressant, spännande och en fysisk utmaning med att återhämta sig och förbereda sig bra. Den mentala biten är också mycket viktig med att vara redo när det gäller och prestera på isen. 

Nyförvärvet imponerar

VH har tränat på bra i veckan och Horsky imponeras av nyförvärvet Johan Schreiber, som gör debut i kvällens match mot KRIF. 

– Jag tycker att vi ser väldigt bra ut. Johan ger oss mycket spets så nu har kedjan med Rondahl (Philip) och Widmar (Sebastian) lyfts rejält. Det blir väldigt intressant att se hur de kommer prestera.

Känner du att ni behöver förstärka på någon position?

– Vi letar efter en back men det är inte lätt. Det måste vara rätt kille som vi tar in.

Kvällens match mot Blekingelaget blir Vimmerbys första på nästan en månad. 

– Vi kommer vara heta och matchsugna och grabbarna är taggade på att spela. Man måste balansera det lite eftersom det är så längesen vi spelade. Vi kan inte bara gå ut och köra, vi måste tänka hockey. Det är nu det gäller. Samtidigt som det är speciella matcher så måste vi vara avslappnade och göra det bästa. 

Tomas Rydén vaktar målet i kvällens match. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt